Vad ett par hundleksaker kan göra för dina axlar

Jag gillar att ha många lösningar på samma problem, särskilt om jag kan få dig att använda dig av alla lösningar utan att du märker det. Goblet squaten är en sån där kanonövning som löser många problem utan att du riktigt är medveten om det. Svag i benen? Goblet squats. Bygga rumpa? Goblet squats. Stel i höften? Goblet squats. Kass hållning och stel bröstrygg? Goblet squats! Men i bland räcker det inte med goblet squats, i alla fall inte för en riktigt stel bröstrygg. Dessutom vill inte alla ha en kettlebell hemma och göra ett par knäböj varje dag. Jag förstår inte varför…
Så förutom att vi plockar upp saker från golvet, spenderar mycket tid med att dra saker mot oss på olika sätt och stretcha spegelmuskler för att jämna ut obalanser så får vi inte glömma något extremt viktigt. Ben och leder. Benen i din bröstrygg har en otrevlig tendens att vilja låsa sig när du spenderar dina dagar framför datorn, vilket förhindrar rörelsefriheten något enormt.

[Jandas övre kors] Jag kommer inte ihåg när jag såg de så kallade jordnötterna för första gången men på senare tid har de populariserats av Kelly Starret och hans leopardbok, men jag har ingen aning om det var han som kom på dem. Allt jordnötterna gör, kan en duktig naprapat göra bättre, snabbare och något behagligare…Fast du kanske inte har råd att gå och få din bröstrygg lossad varje dag, jag har det inte I alla fall :)
Kom ihåg att kolla din andning innan du ger dig på det här! Annars ökar risken för att du trillar tillbaka till samma stelhet.

Originalversionen av jordnötterna är gjorda av två hoptejpade tennisbollar och fungerar kanon för nybörjare. Men när man börjat lägga på sig lite kött på ryggen blir tennisbollar snabbt alldeles för klena. Därför är det bäst att du snabbt tar dig till Biltema och köper tre stycken hundbollar! Varför hundbollar? För att ”officiella speciellt framtagna massagebollar” inte fungerar bättre och kostar i runda slängar 10 gånger så mycket. Det är ditt val. Passa på att handla lite eltejp när du ändå är där.

Tag två av bollarna och tejpa ihop dem ( använd mycket tejp för mer dramatik). Spara den tredje för framtida tortyr bruk. Grattis! Du har nu en SuperJordnöt ™!
Lägg dig på bollarna och applicera så mycket tryck som möjligt i den här regionen genom att göra en liten minisitup samtidigt som du lyfter rumpan. Kom ihåg att se glad ut!
Arbeta dig igenom övre halvan av ryggen. Också känt som bröstryggen.

Okej, det var den snälla versionen av SuperJordnöten. Låt mig nu presentera den uppgraderade SuperJordnötsStämpeln ™!

Tanken med SuperJordnötsStämpeln är att gå upp i minisitupen och skapa en impuls på bollarna genom att ”stämpla” kettlebellen i din bröstkorg. Detta är inte behagligt! Men det händer saker snabbt om man har låsningar i bröstryggen. Dessutom kan man få fram dramatiska knak, och dramatiska knak är alltid kul! Det bästa med SuperJordnötsStämpeln är att det går snabbare att arbeta sig igenom bröstryggen curl–stämpla–flytta upp bollarna–upprepa.
Så hur vet du att SuperJordnötsStämpeln eller jordnötterna fungerar? Det finns en massa tester för att kolla rörlighet i bröstryggen men vi är egentligen intresserade av ökad prestation och rörlighet. Därför fungerar alla styrkeövningar där du har nytta av en rörlig bröstrygg som utmärkta tester, vilket innefattar…I princip alla vettiga styrkeövningar men framför allt de där du har händerna över huvudet. Känns det bättre, är det bättre. Använd en passande jordnötsvariant varje dag om det är viktigt.

Ps. Jag har fixat 2 stycken nya superjordnötter till boxen. Det är bara att börja arbeta!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln