En väldigt bra nyhet om du bor i Halmstad och vill bli stark!

Jag har två huvudsakliga intressen när det gäller träning. Jag skriver mycket om rörlighet och arbetar mycket med stela personer som behöver bli rörligare då det finns ett massivt behov av det. Men det jag verkligen tycker om är styrka. Och sporten styrkelyft är ett av de bästa sätten att svara på frågan ”har jag blivit bättre?”. Men det har saknats en bra samlingsplats för andra med samma intresse här i Halmstad. Jag har som mål att ändra på det.
I lördags samlades ett gäng lyftarintresserade halmstadbor i Eleikos lokaler. Vi hade lurat bjudit ner Robert Ericsson från Svenska Styrkelyftsförbundet att prata om Styrkelyft, tyngdlyftning, föreningslivet och allt mellan jord och himmel. Det var mycket information på kort tid och det är mycket kvar att lära, men jag tror att vi alla blev inspirerade till att ta det här ett steg längre. Vi vill starta en idrottsklubb med fokus på att lyfta tunga saker!

Jag kommer prata framför allt ur ett styrkelyftarperspektiv, det är där min kunskap och intresse ligger. Men vi kommer att ha tyngdlyftningsverksamhet också! Syskonsporter skall bete sig som syskon och bo tillsammans :)
Målet är att bilda en idrottsförening som huserar i Crossfit Halmstads lokaler. Det innebär att alla ska vinna. Även om CFH är ett företag och lyftarklubben är en idrottsförening (som inte får vara vinstdrivande).

Varför gör vi det här? För mig uttryckte Robert det väldigt elegant.


Med lång och trogen tjänst kan man bli oerhört mycket bättre.


Och det är där charmen ligger i de här sporterna. Det spelar ingen roll om du är 40 år och är totalt ny i sporten eller om du är 25 och lyft sen du lärde dig gå. Det finns alltid utrymme för att bli bättre!

Om du är det minsta intresserad av det här tycker jag du ska komma på det första styrelsemötet 13:00 på söndag. Vi kommer hålla till i Crossfit Halmstads lokaler. Vi har tillgång till lokalen i 2 timmar. Målen under mötet kommer bli följande:
Lära känna varandra
Bilda styrelse
Komma överens om ett namn på klubben (!)
Samla intresselista av medlemmar
Komma överens om en gemensam vision och filosofi
Sätta upp mål och delmål
Organisera uppdrag för att uppnå dessa mål

Vem är det här mötet för?
Jag hade velat att alla som är det minsta intresserade av av att träna med lite tyngre vikter kom och sa hej i alla fall. Med det sagt är det varken ett krav att komma på mötet för att bli medlem eller bindande på något sätt om du dyker upp. Det vore också kanon om du funderade på om du kan hjälpa till klubben på något sätt. Det här kommer att vara en ideel förening, precis som vilken fotbollsklubb som helst. Bara att vi är lite starkare än den genomsnittlige fotbollsspelaren!

Har du tankar, idéer eller frågor är det bara att kontakta mig så skall jag svara så gott jag kan. Detta är ett nystartat projekt, vi har en lång bit kvar och många frågetecken som skall rätas ut, men det första steget är alltid svårast. Vi tar det på söndag!
Ps. Det vore väldigt bra om så många som möjligt får reda på det här! Det vore kanon om du spred informationen så fler har chansen till att vara med från början!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln