Antikontorsstolsappen (ja, det är ett ord)

Det händer ganska mycket just nu! Vi har startat Halmstad Tynd- och Styrkelyftsklubb, skolarbeten skall göras, program skall skrivas, föreläsningar skall förberedas. Det är spännande tider framför oss! (bonuspoäng om du vet vilken bok citatet kom ifrån)
Summa summarum är att det blir en himla massa sittande för mig just nu och jag håller på att bli stel! Jag gillar inte att vara stel… Så jag har finurlat ut en lösning på stelhetsproblemet som jag tänkte dela med mig av.
Jag laddade ned den här appen som vibrerar mobilen en gång i timmen under en ”arbetsdag”. Meningen är att du skall göra några förutbestämda övningar, typ ställa dig upp och sträcka dig osv. Men jag tycker de är fjantiga lite för lätta och ospecifika så jag bestämde mig för att göra 5-10 repetitioner goblet squats med min kettlebell, Konrad, och en valfri rörlighetsdrill. Drillen beror helt på vad jag känner för just då. Det har fungerat ganska bra hittils, förutom lite mekande med inställningarna på appen. Efter lite krånglande har jag löst de viktigaste detaljerna för mig. Om du tar en titt på bilden nedan ser du att jag har ställt in appen att vibrera 1 gång i timmen varje dag mellan 9 och 17. Om jag inte vill ha vibrationerna är det bara att stänga av ”Reminder” knappen.
[Inställningar]
Som jag nämnde tidigare var övningarna kanske lite för snälla för mig, men det finns ingen som tvingar dig till att göra dem! Däremot om du väljer en övning som du vet är bra för just dig så börjar spännande saker hända. Varför inte lägga ett par minuter på att flytta ned andningen i magen igen? Jobba lite på den där stela bröstryggen, eller börja resan mot att bemästra ett svårt lyft. Jag menar, vi kan sitta här och prata hur många minuter som krävs för att stretcha ut de där stela lårmusklerna eller hur det perfekta träningsprogrammet för att lära sig enhandsarmhävningar ser ut. Eller så kan vi ställa oss upp och beta av en liten bit av målet under dagen. Och med lite tur så blir du mer produktiv av att rensa huvudet ändå!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln