Vad nördar kan lära dig om träning, livet och allt

Det har varit lite dåligt med skrivande den senaste tiden. Jag får skylla lite på mitt arbetande med D uppsatsen. Det är en väldigt krävande men ändå givande process att gå igenom ett helt område i litteraturen och leta problem som kommer bli mitt jobb att försöka lösa. Men! När jag suttit med näsan halvvägs in i datorskärmen ett par timmar är jag inte så sugen på att skriva ännu mer av någon anledning. Men jag lovar att försöka bättra på mig!

Under tiden får du nöja dig med lite filmklipp jag tittat på den senaste tiden. Jag brukar underhålla mig själv när jag utför hushållssysslor genom att titta på lättare ”utbildning”. Gärna någon som är duktig på att prata om ett område som egentligen inte handlar om träning. Som självutnämnd nörd blir det gärna spel- eller filmrelaterat. Ibland snubblar jag dock över ett klipp som får mig mer eller mindre avbryta vad jag gör, sätta mig framför datorn och göra en massa kopplingar till träning. Ofta är det när någon som är eller varit professionell datorspelare börjar prata om sin karriär. Säga vad man vill om att sitta framför datorn och träna för att bli bra på ett spel ur ett hälsoperspektiv. Men det är bara att konstatera att den mentala aspekten är precis likadan som i vilken fysisk idrott som helst.
Sean Day[9] Plott är en förebild för mig. Inte för att jag är speciellt intresserad av Starcraft 2 scenen längre, jag följer bara de större turneringarna då och då. Anledningen till att jag tycker Sean är awesome är att han alltid är positiv, brinner för det han gör och har förmågan att förmedla varför han brinner. Att han dessutom är sjukt nördig är bara en bonus.

Om du klarar av att titta 110 minuter på en kille som pratar om hur han verkligen, verkligen tycker om att spela starcraft och starcraft 2 så kommer du få möjlighet att höra flera saker som kan appliceras på träning och livet i största allmänhet. Om vikten av att ha personer i din närhet som du kan bolla dina mål med och som ger dig stöd. Hur det hjälper dig att spendera tid på att försöka formulera det du verkligen brinner för så att andra förstår. Och vad man kan göra med dedikerat träningsfokus.
Han har fler filmer liggandes på tuben där han diskuterar olika koncept, till exempel hur man kan se känslor som kattungar och kaststjärnor. Om inte den titeln får dig att vilja titta på klippet vet jag inte vad som gör det!

Vi har också killar som Kripparian som tagit spelandet ett par nivåer högre än vad vi vanliga dödliga är bekväma med. Han berättar gärna om hur det är att verkligen fokusera på att bli bra på ett spel. Han har en del konstiga idéer ibland (det är där coachen borde komma in). Men vem har inte det?

Fokusera inte så mycket på de tekniska detaljerna om du inte är bekant med World of Warcraft utan lyssna mer på koncepten.
Bli duktig på grunderna, lär dig så mycket som möjligt och formulera en plan. Följ planen!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln