Tydligen var jag med och arrangerade Sveriges största Crossfit tävling!

Okej! Nu har jag typ återhämtat mig efter helgens tävling. Tydligen har jag varit med och arrangerat Sveriges största Crossfit tävling, sett till antal deltagare. Att tävlingen blivit så stor på bara 2 år var lite oväntat men riktigt kul! Och är det något kul som händer, så måste man skriva om det på internet XoXo osv osv :D

Före tävlingen

Det absolut svåraste, i mina ögon, var att få fram workouts som var både utmanande för flera fysiska kvalitéer men också bestod av övningar som var mer eller mindre idiotsäkra. Det gick åt ganska många timmar åt att komma fram till övningar som åtminstone borde vara lätta för den som tränat under övervakning en period. Det fanns utrymme för förbättring rent tekniskt på ett par deltagare. Men jag såg inget som gjorde mig riktigt mörkrädd, dock satt jag med huvudet i en datorskärm så jag vet inte om jag missade något spännande.
På tal om huvudet i en datorskärm så var min stora uppgift i det hela att organisera resultaten från varje deltagare på ett snyggt och smidigt sätt. Jag satt ganska många timmar och försökte få ett så automatiskt system som möjligt men fick ändå göra ett antal ändringar i sista minuten. Inte minst på grund av flertalet av- och ombokningar. Risken för bindande deltagaravgift är överhängande nästa år, har jag hört. På bilden ser du tabellerna med ungefär hälften av resultaten från dag 1 för att få en uppfattning om mängden data jag lekte runt med.

På fredagen innan tävlingen hade vi ”teamwod” i form av att hämta vikter från Eleikos lagerlokaler. Det var ganska mycket vikt att lasta! Tur att det är bra träning att bära tunga saker. Förutom att vi körde vilse 2 gånger, inte fick igång baklyktorna på släpet, som vi dessutom var farligt nära att lasta såpass tungt att det riskerade skrapa rejält i backen… Så gick allt kanonbra(!) och vi hade allting uppe på bara ett par timmar. Stort tack till gänget som var med och bar tunga saker!

Perspektivet från sekretariatet

Under hela lördagen och söndagen satt jag tillsammans med mina minons (som var übergrymma) och fyllde i siffror. Överlag gick det riktigt smidigt och vi arbetade i 5 minutersintervaller och fick upp resultat löpande under dagarna efter att varje klass genomfört sina workouts. Under lördagen postade jag dessa på vår facebooksida. Detta tyckte en del blev för spammigt så under söndagen minskade jag frekvensen på posterna. Då tyckte en del att det var för få uppdateringar. Baserat på antalet sidvisningar under dagen var det ganska populärt med löpande uppdateringar men man kan inte göra alla nöjda, antar jag. Tydligen är vi de enda i Sverige som gjort liveuppdateringar på en CF tävling om jag förstått det hela rätt.
Resultat från lördag, söndag och en inofficiell total.
För övrigt så var det ett rejält drag på publiken periodvis! Det märktes när man satt mellan två läktare till den graden att jag hade tinnitus på söndagskvällen, nästa år får man ha med hörselkåpor.

Om det är någon annan som skall arrangera en liknande tävling är det bara att kontakta mig så visar jag hur vi gjorde. Eller så kommer jag förbi och hjälper till :)

Lite kul statistik

Jag satt i seket och lekte med siffror en hel helg! Jag blev ganska bra på att använda mitt excelark så jag letade upp lite kul siffror.

260 deltagare gjorde följande under 2 dagar…
Genomförde 32170 repetitioner under Heartrate Insane.
Lyfte 98835kg över huvudet under Oskar workouten.
Gjorde cirka 39200 repetitioner med sin ”WoD-Pet” när Grisen i säcken genomfördes.
Högst antal repetitioner under Heartrate insane var 151 repetitioner totalt, 36 burpee box jumps, 51 sprints och 75 lagomswings var de högsta resultaten i de individuella momenten.
Högsta totalen i Oskar var 675kg för killarna, 460 bland tjejjerna. Killarnas högsta vikt var 120kg, tjejjernas 80kg.
Snabbaste grisen i säcken genomfördes på 6 minuter och 3 sekunder.
En deltagare ropade ”Är det du som kommit på den här j-la workouten?!” när denne låg och flämtade efter grisen i säcken till en av arrangörerna.

Vad folk tyckte om tävlingen

Överlag har responsen varit enormt positiv! Bortsett från ett par smågrejer. Till exempel tyckte många att det var tråkigt att titta när deltagarna sprang fram och tillbaka i 4 minuter, vilket är förståeligt. Men vi måste tänka på ett par saker innan vi börjar klanka ned för mycket på den delgrenen. Crossfits grundidé är bland annat att utmana så många fysiska kvalitéer som möjligt uthållighet ingår definitivt! Och löpning är ett ganska bra sätt att mäta uthållighet. Detta är en nybörjartävling, som jag tidigare nämnde så satt vi ganska länge och funderade på hur vi skulle göra tävlingen så utmanande som möjligt men framför allt SÄKER. Inga ringarmhävningar över en eld med fästena runt nacken på en partner, tacksåmycket.
Och för er som frågar efter bilder. Vi har en bra bit över 1000 bilder att gå igenom och vi har inte fått in alla än! Det kommer att ta någon dag till innan de kommer upp på internet ;)

Nästa år?

Risken för att evenemanget blir ännu större nästa år är överhängande! Stay tuned.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln