Ställen jag syns på i mars

Snart är februari över och det börjar bli vår på riktigt! Trots snöoväder bara ett par timmar efter mitt senaste inlägg där jag konstaterade att vårtecken i form av joggare börjat dyka upp. Ironin gick inte förbi mig och det kommer säkert komma en tsunami eller något annat oväder när jag skrivit klart det här inlägget. I vilket fall har jag redan hjälpt ett par glada löpare som varit lite överentusiastiska med springandet och inte riktigt förberett sina kroppar för den ökade träningsmängden efter vinterdvalan.

Träningsmässigt leker jag runt, åtgärdar lite småskavanker (som borde tagits hand om tidigare!) och testar lite nya träningsvarianter. Här är ett filmklipp på min rumpa när jag frontböjer och springer med en släde bakom mig. Fruktansvärt kul träning, speciellt i det härliga vädret! Förutom att pulsen var uppe i halsen flera minuter efter varje set bet det ganska bra i mage och rumpa.

Om ett par dagar börjar Crossfit Open så det kommer bli fullt upp med att döma och rapportera utförande. Det skall bli kul att se hur bra den senaste periodens träning har förberett våra medlemmar för årets tävlingar. Jag förutspår många burpees, pullups och knäböj!

Förutom Open så är jag inbokad lite överallt under de närmsta veckorna. Den 5e mars kommer jag hålla en kettlebellworkshop för Halmstad Studenters Idrottsförening. Vi kommer att gå igenom grunderna i kettlebellträning, snacka lite hur man skall träna effektivt, köra ett ”lättare” pass och finlira med lite mer avancerade övningar om vi har tid över. Helt enkelt ett smakprov på våra kettlebellpass! Det bara är att anmäla till hsif@live.se om du är medlem i HSIF.

Helgen 8-9 mars håller Eleiko sin 3e omgång styrkelyftsutbildning (Eleiko Powerlifting för er som gillar svengelska). Planerna är att vara med så mycket som möjligt och hjälpa till med ett extra par ögon. Det är alltid kul att träffa nya människor som vill lära sig att lyfta tunga saker, både tränare och tränande. Jag räknar kallt med att vi kommer kunna klämma fram ett par kilo personbästa i alla tre lyft hos de flesta deltagare på plats. Om inget annat kommer teknikdetaljerna hjälpa till ett par träningscykler fram i tiden. För er som är på väg dit. Ta det lungt veckan innan! Det blir många och tunga lyft. Ta med extra aptit, mat är bra.

Den 13e mars är det dags för ännu en omgång axlar och hållning! Återigen är det HSIF som står för arrangemanget. Förra omgången var väldigt uppskattad och denna omgången kommer bli ännu bättre. Anmäl dig återigen på hsif@live.se
Jag lyckades till och med (med ganska mycket hjälp) få till en snygg poster på det hela!

Den 22e åker jag upp till Corpus Kinna för att vara med på en heldag med workshops och föreläsningar. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra där, vi benar ut detaljerna just nu. Men kul skall det bli i vilket fall!

Dessutom kommer vi i slutet av mars antagligen börja med med Onrampkurser (Crossfit för ”introduktionskurs”) i boxen. Det kommer också bli kanonkul! Framförallt då vi får möjlighet att lära känna alla nya medlemmar, styra upp teknik och mjuka upp de värsta stelheterna för kursdeltagare redan innan de kastas in i träningen.

Jag tror det var alla ställen jag syns på i mars! Det är kul när det är mycket att göra!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln