12 veckor till en bättre bänkpress ep 2 Handcirklar

Dagens rörlighetsövning vi kommer att titta på är handcirklar.
Vi har ett gäng ben här i handen, precis nedanför handleden som har en tendens att klistra ihop sig, låsa sig och det kan leda till problem i resten av kroppen.
Så, precis som tidigare så vill jag att du börjar med att göra någon form av rörlighetstest. Gör ett par repetitioner så du blir uppvärmd i axeln så att du inte känner ”Aaah nu har jag blivit bättre bara för jag har värmt upp”. Just nu har jag nånstans runt 160-170 grader i axeln.
Första versionen av övningen. Håll din arm intill kroppen, ta tag i ett skruvstädsgrepp i underarmen, spreta med fingrarna, dra upp handen så nära kroppen du kan och börja rita en cirkel med din hand. Gör en så stor cirkel som möjligt och låt varje varv ta nånstans mellan 3 till 5 sekunder. Så gör du ett par varv åt andra hållet också.
När vi har gjort det kan du skaka loss handen lite och testa rörligheten igen. Jag fick ett rätt bra resultat här, tydligen skall jag göra fler sånna här idag.
När du fått till det här med skruvstädsgreppet så vill jag att du gör precis likadant utan att hålla skruvstädsgreppet. Så nu gäller det att du håller din underarm stilla. Så precis som innan, spreta med fingrarna, dra upp handen mot kroppen och börja göra en cirkel med handen.
Det kommer antagligen att knastra en hel del inuti handen och det är helt okej.
Skaka loss och kolla rörligheten igen. Nice, ännu bättre. Jag skall tydligen göra handcirklar utan hjälp.
Sista versionen. Vi är väldigt väldigt specifika när vi lär oss motorik i kroppen och uppe i hjärnan. Så det är en sak att kunna snurra på handen här, ståendes rätt upp och ner. Det är en helt annan sak att ställa sig i en bänkbrygga låsa skuldrorna, sänka stången ner till bröstet och göra handcirklar här. Och här knastrar det ännu mer på mig och jag känner att jag får lite lätt mjölksyra i min underarm.  Nu behöver jag verkligen skaka loss och så testar vi rörligheten igen.
Nu är jag uppe i över 180 grader vilket är ganska schysst för min axel.
Den här sista versionen är fruktansvärt svår att lösa själv om du är nybörjare på detta. Så ett bra tips är att be en kompis komma och låsa din underam i skruvstädsgrepp och påminna dig om att hålla bänkbryggan, påminna dig om att andas och påminna dig om att inte göra allt möjligt med resten av kroppen. Så be en kompis titta på den här filmen så hjälper ni varandra.

Missat de första avsnitten?
Avsnitt 1: Fingrar
Introduktion

Anmäl dig till mitt nyhetsbrev!

* obligatorisk

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln