12 Veckor till en bättre bänkpress ep 5 Armbågen

Idag ska vi lära oss att discopumpa med armbågen!

På grund av ofullständiga anatomiböcker och massiva mängder bicepscurlande i böjställningen så tror väldigt många att armbågen bara kan böja och sträcka på sig. Det är inte riktigt hela sanningen. Armbågen kan också rotera ett par grader. Det är väldigt användbart när man skall äta till exempel.
Det behövs också en hel del rotation i armbågen när du sänker en skivstång och har ett fixerat grepp, speciellt om du har en stil där du drar in armbågen när du sänker den.
Som vanligt, testa. Testa, testa, testa! Min axel är i ganska bra form just nu för jag har gjort en massa handledsmobilisering, som du antagligen såg förra veckan.

Vad vi kommer göra nu, är att ta upp våran arm. Grabba tag i överarmen, det är helt okej att puffa upp biceps lite. Sträck ordentligt på armbågen och försök vrid din armbågsled så att tummen nästan pekar ner i golvet. Och sen böjer vi på armbågen och när vi kommer nära ansiktet så aktar du på dig och så försöker du ha som mål att tummen pekar framåt. Lås ut armbågen. Vrider ut igen. Böjer. Och sträcker ut.
Så gör vi ett par repetitioner på andra hållet. Och sen testar vi.
Väldigt marginell förbättring för mig, detta är alldeles för lätt.
Så känner du att du börjar få till tekniken utan att hålla stenhårt i din överarm.
Så försök göra rörelsen utan att assistera med din andra hand. Och då gäller det verkligen att du håller din överarm stilla så att den inte flyger eller roterar åt alla möjliga håll.
Kolla rörligheten igen. Bra nu rör sig axeln på sig igen.
Nästa steg är att sträcka på dig, luta dig lite bakåt, håll ut din arm åt sidan. Packa din skuldra och sen tar vi och rör på armbågen igen. Eventuellt kan det killa lite ut i fingrarna. Det är en nerv som stretchas lite. Så kollar vi axeln igen. Bra nu börjar den röra på sig rejält.

Anmäl dig till mitt nyhetsbrev!

* obligatorisk

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln