12v till en bättre bänkpress ep 9 Bröstryggen igen

Idag skall vi fortsätta med vårt stålmannenposerande!

Förra veckan så satt vi på en bänk och jobbade med bröstryggen. Om du tycker att den varianten var svår så fortsätt med den ett tag till, för dagens variant kommer inte vara lättare.
Jag har förstått att många som ser de här videorna  sitter framför datorn och gör de här övningarna. Det kanske eller kanske inte funkar då vi behöver lägga övningarna på rätt nivå. När vi sitter ner så behöver vi inte hålla reda på resten av kroppen, när vi står upp så ökar utmaningen. Tänk dig att du går från 20kg på stången till 60kg vi måste lägga det på rätt nivå.
Så när jag säger att vi ska göra en övning stående, så vill jag väldigt väldigt gärna att du gör övningen stående.
Vi kan ta våran bänkbrygga som ett test, precis som vi gjorde förra veckan. Jag lägger mig ner och gör ett par repetitioner, därefter går vi igenom hur vi kontrollerar bröstryggen i stående position.
Bättre än sist, trevligt. Tror det kan bli ännu bättre. Vad vi gör nu är att vi ställer oss höftbrett, tårna pekar rakt fram, sträcker på oss. Kom ihåg att bröstryggen sitter här och här emellan och vi skall bara röra på det området. Det betyder att resten av kroppen skall vara jättestilla.
För att göra det lite enklare, sätt en hand uppe på bröstbenet. Tryck bröstkorgen fram och upp mot bröstbenet och sen trycker du bak och hjälper till med ditt finger att trycka bak. Tryck upp mot fingrarna, tryck bak. När du känner att du börjar få till det så kan du använda din andning att hjälpa rörelsen. Så när du går bak, andas ut. När du kommer fram, andas in och försök expandera dina revben. Också. Återigen försök att vara stilla i resten av kroppen också.
Nu känner jag på min brygga igen.  Lättare att möta stången, mycket trevligt.
Den här övningsvarianten är helt underbar för du kan göra den i princip varsomhelst.  Står i kön till Ica? Gör 2-3 reps. Det är ingen som ser dig eller bryr sig. Har du tråkigt och väntar på tunnelbanan? Gör 2-3 reps.  Detta är en absolut favoritövning bland klienter för man kan göra den precis varsomhelst.
Tack vare magisk videoredigering borde du nu se ett par bilder på vad som händer när man jobbar med den här typen av rörlighet över en längre period. Självklart för att få en bättre bänk så måste du ju träna hårt också. Detta handlar om att få in ett par bra övningar så att vi kombinerar både bättre rörlighet och ökad styrka.

Etiketter: styrkelyft bänkpress

Anmäl dig till mitt nyhetsbrev!

* obligatorisk

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln