Styrkelyftsrörlighet Höft i böjposition

Idag skall vi snurra höften i ett helt annat läge än förra veckan!

Förhoppningsvis så hittade du lite rörlighet i höften förra veckan som hjälpte dig med bendrivet i bänken. Nu flyttar vi upp höften i en mer böjliknande position. Jag har redan pratat om allt grundläggande vad gäller höftkontrollen så vi gör helt enkellt som så att vi tar en vägg eller ställning för lite balanshjälp och tar ett ben, lyfter det upp en liten bit, böjer ditt knä och drar upp foten så du hamnar typ i böjposition. Grabba tag i ditt bäcken, precis som tidigare. Sen vill jag att du snurrar din höft och ritar cirklar framför dig. Arbeta dig upp så högt upp du kan med ditt knä. Utan att hamna i ett flexat ryggläge så du ser ut som Gollum. Du vill inte se ut som gollum när du böjer.
Jobba på att hålla dig lång, håll rygg och bäcken stilla och bara snurra på höften när du gör den här övningen.
Den här typen av rörelse är ju ganska rimlig att de flesta styrkelyftare är ganska bra på. Med tanke på hur knäböjen ser ut. Men det är förvånansvärt många som inte ens kommer upp till motsvarande paralellt med aktiv styrka i främre delen av höften.
Någonstans kan jag tycka att det är en fruktansvärd potentiell svaghet i  ditt lyft om du inte kan få till detta.
Går det  inte att få till att komma mycket högre idag så är det självklart helt okej att bara jobba sig uppåt mer och mer och försöka komma högre upp varje vecka. Om det inte går så kommer vi göra en övning om ett par veckor som gör det lite bättre förhoppningsvis.

Etiketter: rörlighet styrkelyft

Kommentera gärna:

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

* obligatorisk

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln