Styrkelyftsrörlighet: Fotcurls i böjposition

Idag fortsätter vi med våran babyträning. Fast vi gör det i en böjposition.

Idag gör vi somsagt exakt samma övning som förra veckan. Samma tester och samma principer skall vi följa, så har du inte tittat på övningen vi gjorde förra veckan så klickar du där, och har du inte sett filmen vi gjorde för två veckor sedan så klickar du där. Jag hoppas att youtube funkar med det här.
Vad vi gör idag är helt enkelt är att i stället för att knyta foten när vi har benet precis framför oss så gör vi somså att vi tar upp benet och ställer höften i något som påminner om botten av en böjposition. Sen gör vi somså att vi drar upp foten, knyter tårna, spänner fotvalvet och börjar sträcka foten ner mot marken. Kommer upp och sträcker på tårna. Och så gör vi det två tre repetitioner.
Det är väldigt många som är superbra på att knyta tårna i grundpositionen och så fort vi flyttar upp foten till något som påminner om böjpositionen så blir det totalt kaos. Det är därför det är väldigt viktigt att testa ens rörelseförmåga både i en generell, ganska enkel position, men ännu viktigare att testa den i en specifik sportposition.
Beroende på din böjstil så får du ju självklart anpassa var du har din höft och din fot någonstans. Ni som sitter lite djupare och har smalare fotposition a’la tyngdlyftning får ju självklart hålla höften ganska så högt uppe och böja på knät ganska mycket när ni gör den här övningen. Ni som står lite mer bredbent och håller skenbenet vertikalt ni får gå lite längre ut åt sidan och böja lite mindre på knät. Det är helt omöjligt för mig att veta exakt hur folk böjer eftersom jag pratar in i en kamera just nu. Så jag lämnar det lite upp till er att använda ert sunda förnuft.

Etiketter: rörlighet styrkelyft

Kommentera gärna:

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

* obligatorisk

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln