Styrkelyftsrörlighet: Fotledscirklar i specifika positioner

Idag skall vi göra exakt samma grej som förra veckan men vi sätter foten på lite olika roliga ställen för att se vad som passar dig bäst
Förra veckan snurrade vi ju foten med rakt ben rakt framför kroppen. Och det är väll okej att lära sig att röra på foten bara sådär. Men de flesta som tittar på det här är förhoppningsvis intresserade av att lyfta mer eller i alla fall lyfta samma vikt och känna att det är lite lättare att utföra. Och då krävs det ett visst mått av specifik träning för att bli bättre på just de grejerna
Så vad vi skall göra nu är att visa var du kan hålla foten beroende på var du är intresserad av att bli bättre. Så om vi börjar med knäböj så går det helt enkelt till som så att du tar din balanshjälp eller en stödjevägg. Lyfter upp din höft i något som påminner om en böjposition.  Är du nöjd med att komma till parallelt  med vertikalt skenben a'la bred styrkelyftarböj? Håll benet där.  Vill du komma upp i en superdjup tyngdlyftarböj? Då får du dra hälen mot rumpan och  komma extra högt med höften. Sen när du väl är i den positionen då börjar du snurra på foten. Och en del av er kommer säkert upptäcka att det var jättelätt att snurra när vi hade foten rakt framför oss men att det är supersvårt när vi sätter foten i ett annat läge. Detta förutsätter ju också att du testar om du har nytta av övningen på samma sätt som förra veckan. Antingen så gör du rörelsen du är intresserad av eller så testar du hamstringsstyrkan. Det var knäböjspositionen! Ni som gillar att bänka och har svårt att få in hälarna ordentligt. In mot resten av kroppen eller får kramp i baksida lår. Ni kan testa att kombinera den här med höftcirklarna vi gjorde bakom kroppen för en dryg månad sedan. Så vad jag vill att ni gör är att ni ställer er upp, böjer på knät och sen sträcker ni på höften bak utan att tappa svanken och bäckenet och sedan snurrar vi på foten här! Och när man har foten bakom kroppen så är det svårt att se foten då brukar det väldigt, väldigt ofta bli väldigt mycket svårare. Så be gärna en kompis hålla koll på dig  genom att eventuellt låsa skenbenet och ha koll på resten av kroppen så att du inte fuskar alltför mycket. Uppenbarligen kan vi också göra detta i en sumoposition och jag tror de flesta börjar förstå hur det här går till.  Vi tar benet väldigt långt ut åt sidan utan att göra en massa med resten av kroppen och snurrar på foten här. Så borde eran utlåsningsposition kännas snäppet bättre. Det här kommer väll se lite roligt ut på gymmet. Men om ni har problem med det så får ni göra de här övningarna hemma innan ni går och tränar så löser det sig.

Kommentera gärna:

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

* obligatorisk

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln