Styrkelyftsrörlighet: Bröstrygg i böjposition

Idag skall vi göra något åt framåtlutade böj!
Vi kommer att jobba med mitt absoluta favoritledområde idag och det är bröstryggen.
Det var ett par månader sedan jag slängde upp en... två filmer till och med! Om bröstryggen
Har du inte sett dem och jobbat med rörligheten i både sittande och stående position så behöver du göra det innan du ger dig på dagens övning.

Så om youtube fungerar så kommer ena filmen här och den andra där och gör youtube inte det så får du kolla min hemsida där jag länkat till allt. Vad vi skall göra idag är att röra på bröstryggen fram och bak på precis samma sätt som sist. Men vi skall göra det i en böjposition.
För de flesta som faller framåt gör väldigt mycket av framåtramlandet i bröstryggen.
Både i sin setup där de står och är nästan kutade i början men också i botten i sjävla vändningen där de gör nån slags sticka upp med höften, squatmorning rörelse
Och nånstans kommer det krävas en hel del styrkearbete från din sida om du vill bli av med det beteendet och bröstryggen är inte hela sanningen.
Men vi måste också lösa rörligheten för dig för det är svårt att jobba styrka i ett läge man inte kan röra sig i. Så vad vi tar och gör är att vi använder oss av någon form av stöd och ställer oss med fötterna i böjposition sätter oss ner i botten på böjen då skall det ju påminna ganska så mycket om din tävlingsstil. Jag vill absolut inte att du sitter och är alldeles slapp nere i botten så vi får vara i närheten av paralellt. Ha gärna, som sagt, lite hjälpstöd för att hålla dig upprätt här
här vill jag att du jobbar fram med bröstryggen och trycker den bak. Fram med bröstryggen och trycker den bak. Lägg märke till att min ländrygg är hyffsat stilla så det inte blir en rörelse i hela ryggen. Det skall bara vara bröstryggen som rör sig fram och bak. Det är ganska jobbigt!
Jag tror faktiskt jag blev lite röd i ansiktet av detta. Om det är superjobbigt så kanske det räcker med en två tre repetitioner i taget. Efterhand som du blir bättre så lägger du till fler och fler repetitioner och försöker komma längre och längre. Framför allt fram eftersom det är så vi vill se ut när vi böjer. Det gäller också att du håller kvar spännet i magen. Så att dina revben inte sticker upp alltför mycket, för då blir det svårt att hålla buktryck när vi har stången på ryggen. All rörelse sker bara i bröstryggen när vi gör detta.
Lyfter du med klack så gör du övningen med klackdojjorna på dig så att det blir så likt ditt riktiga lyft som möjligt

Etiketter: rörlighet styrkelyft

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

* obligatorisk

Kommentera gärna:

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

* obligatorisk

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln