Styrkelyftsrörlighet: Utsida fot

Rättelse!
I det här klippet säger jag fel namn på leden i fråga. Jag säger talocruralleden när jag menar talocalcanealleden. Liten felsägning, stor skillnad på anatomin!

Yes!
Idag skall vi tillbaka till foten och jobba med en liten, liten led som hjälper oss att inte ramla in med knäna när vi böjer och markar.

Det här avsnittet är för er som har en tendens att se ut som Bambi när ni böjer eller om knäna ramlar in när ni är på era absoluta maxvikter. Vi har en väldigt liten led nere i foten som heter Talocruralleden och vi skall jobba med den yttre delen av den leden idag. Vad vi kommer att göra är att vi tar våran fot, ställer den framför oss och vrider den lite lite in. Sedan vill jag att du skiftar vikten över till foten och rullar ut på utsidan av foten så att insidan av foten lyfter lite från marken och kommer tillbaka till platt fot. Här gäller det att du håller din höft lås så att det inte blir en gigantisk Elvis Presleyrörelse. Du behöver nästan tänka "knä in" och spänna ljumskarna så att all rörelse sker här nere. Du kan tänka dig att leden glider än att den öppnas eller roterar. Det är en väldigt liten rörelse. Du kan också tänka dig att du lyfter insidan av foten med hjälp av de här musklerna som går häromkring. En del av er kommer att tycka att det här är väldigt svårt
och att det blir en väldigt liten rörelse. Det är helt okej så länge att du känner att det töjer på rätt område. Dagens relevanta test är uppenbarligen hur bra det går att hålla knäna utåt Eller om du har en tendens att kollapsa med foten såhär när du böjer om vi får bort det.
Du kan också använda dig av good girl -bad girl maskinen om du har tillgång till en sådan och testa styrkan i trycka ut knät åt sidan musklerna om du nu har tillgång till sådan fancy utrustning.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

* obligatorisk

Kommentera gärna:

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

* obligatorisk

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln