Styrkelyftsrörlighet: Insida fot

Rättelse!
I det här klippet säger jag fel namn på leden i fråga. Jag säger talocruralleden när jag menar talocalcanealleden. Liten felsägning, stor skillnad på anatomin!

Idag kommer vi jobba på samma led som förra veckan fast på motsatta sidan av den
Så i stället för att tilta foten utåt så kommer vi att tilta foten inåt.
Att jobba med insidan av talocruralleden det är väldigt bra för er som har en tendens att när ni knäböjer står såhär på utsidan av foten hela tiden och kan inte få tryck någorlunda jämnt på den. Eller för all del er som har stela eller svaga ljumskar. Vad vi skall göra för att komma åt den här leden är att vi ställer oss ganska bredbent. Gärna mer än axelbrett skiftar vikten ifrån den sidan vi skall jobba med och då vill vi gärna hålla kroppen pekandes någorlunda rakt fram. Så att du inte gör ett sånt här specialsuperutfall. Därefter vill jag att du låser din höft så att ditt knä pekar rakt fram precis hela tiden. Sedan rullar du in på insidan av foten och kommer tillbaka till platt fot. Du kan tänka dig att fotbenet glider snett ned. I stället för att det skall bli någon slags rotationsrörelse för då kommer vi åt något helt annat. Du kan också tänka dig att du lyfte utsidan av foten upp åt sidan. Om du prickar rätt så kommer du känna en stretch här. Försök komma ut till den stretchen håll den en halv sekund och se om du  kanske kan komma lite längre ut nästa gång. När du har gjort en fyra fem repetitioner så tar du och testar det du testade innan kanske din knäböj. Se om det går att komma ner lite djupare och se om du slipper lite stelhet i ljumskarna eller om det är lättare att ha hela foten i marken. Detta är också väldigt relevant för er som sumolyfter och kanske står såhär när ni lyfter. Det är skitjobbigt att lyfta så. Det är fruktansvärt mycket lättare att ha hela foten i marken när vi lyfter.

Etiketter: rörlighet styrkelyft

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln