Styrkelyftsrörlighet: Bicepsnerven!

Idag skall vi stretcha en nerv som skickar signaler till biceps så att du kan få större armar inför beach 2017!
 
Vi har ju stretchat ett par nerver tidigare och idag, för att det är skoj så tänkte jag att vi skulle jobba med nerven som skickar signaler bland annat till din biceps och till musklerna som hjälper dig göra omvända curls och till musklerna som hjälper dig lyfta din arm såhär över huvudet.
 
Som vanligt är jag väldigt intresserad av att du skall veta om du har nytta av övningarna vi gör, Jag tycker att det är ett utmärkt test eller en utmärkt chans för dig att köra lite bicepscurl. Du kan dels testa hur bra kontakt du har med muskeln, din ansträngningsgrad när du gör dina repetitioner. Eller om du känner dig riktigt kaxig så får du göra ett maxtest i dina bicepscurl. Självklart utan att fuska med höften för det är inte okej! Det andra du kan göra, det är att be en kompis testa din känsel på den här delen av huden på dina underarmar. Så om du ställer dig med tummarna uppåt och ber en kompis stryka ett finger här och här. Helst skall det ju vara någorlunda objektivt utfört så det inte blir stenhårt på ena sidan och jättelätt på andra sidan.
Om testet är objektivt utfört och du känner en skillnad att ena sidan är mycket sämre, eller lite sämre för all del och du är svagare på den sidan också då är det en superbra idé att göra dagens nervstretch på den sidan. Så för att komma åt den här nerven, musculocutaneousnerven som den heter. Så vill jag att du tar den sidan du är intresserad av. Stoppar tummen mitt i handen, sträcker på din vrist, det får gärna bli lite vitt här framme, sträcker på din armbåge. Sedan sträcker du på hela din ryggrad, tar din axel bak bakom kroppen utan att skuldran sticker iväg. Och här kommer det bli lite olika för olika personer. En del av er kommer få jättemycket mer stretch om ni vrider axeln utåt.
Håll fortfarande samma position i handleden och en del av er kommer få mer stretch om ni vrider axeln inåt. Jag är en inåtmänniska i det här fallet. När du väl är i den här positionen, så vill jag att du sänker din skuldra ännu mer och luta ditt huvud ifrån din skuldra.
 
När jag är här så har jag ungefär en femma på min stretchskala. Detta är lite för mycket för mig, jag vill ha en trea. Så jag gör somså att jag tar tillbaka mitt huvud för att få min trea på stretchskalan. Sedan tar jag och ritar ett par cirklar med min axel och behåller skulderpositionen. Jag behåller armbågen rak och jag behåller handpositionen så att stretchen i nerven den ökar och minskar i takt med att jag gör mina cirklar. Jag vill att du gör tio cirklar ungefär. Sedan skakar du loss. Sedan har du supertillåtelse att gå tillbaka och testa dina bicepscurl eller din känsel igen. Sista grejen när det gäller känsel, testa den inte på dig själv för det är som att försöka kittla sig själv, det funkar inte riktigt. Möjligtvis om du använder ett verktyg en pappersbit eller hugger med en penna så kanske det funkar men det är fruktansvärt mycket bättre att ha en kompis till att göra detta.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

* obligatorisk

Kommentera gärna:

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

* obligatorisk

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln