Styrkelyftsrörlighet: Bicepsspänn!

Idag skall vi följa upp förra veckans bicepsnervstretchande med att lära oss hur man spänner biceps maximalt så vi kan få massiva sommargainz inför beachen!
Vi gillar alla att ha lite större armar och det är ganska vanligt att man ser folk  curla järnet framför böjställningarna och de använder ju väldigt gärna höfter och halsmuskler och allt möjligt förutom biceps till att curla med. Sådana tekniska detaljer det får man reda ut på egen hand. I mitt huvud är det bättre att använda muskeln du vill träna för att utföra rörelsen. Vad vi däremot skall göra idag är att bättra din kontakt med biceps genom att sätta muskeln i dess absolut kortaste läge och sedan försöka spänna HELA muskeln så mycket som möjligt.
En del får lite kramp första gången de gör den här rörelsen och då får du helt enkelt ta det lite lungt och stretcha muskeln lite lätt efter att du gjort ett set. Med det sagt tar vi helt enkelt och tittar på hur vi spänner biceps så mycket som möjligt. Biceps har lite fästen här nedanför armbågen och två fästen här uppe i axeln också. För att sätta muskeln i dess kortaste läge så bör vi ju självklart böja på armbågen, lyfta lite på våran axel, rotera in lite och sedan för vi armbågen in lite lite framför kroppen. Här ungefär är biceps kortaste läge. Väldigt viktig detalj när du för både axeln upp och armbågen in framför kroppen är att du gör det bara i axelleden. Så det inte blir en skulderrörelse, utan det är bara axeln som rör på sig. Så när du är i denna positionen så vill jag att du försöker spänna muskeln så mycket som möjligt och då är det både insidan och utsidan. Tänk dig att avståndet här emellan blir så kort som möjligt och spänn hårdare, hårdare, hårdare. Öka spännet lite mer över tio sekunder. Sen när du gjort tio sekunder vill du eventuellt slänga bak armen. För det är väldigt många som får kramp av att göra det här och jag kanske fick lite kramp av att göra detta helt iskall. Detta kan du göra tre- fyra gånger i tio sekunder Alternera eventuellt mellan höger och vänster. Visar det sig att vänster till exempel är väldigt mycket sämre på att få kontakt med än höger så kanske du vill börja med att borsta lite längs med muskeln så att huden blir varm. Det brukar bli lättare att hitta muskeln då. Du kan också be en kompis peta på muskeln över hela muskelbuken. För att se om det är någon del som saknas. Gör det det så behöver du fokusera extra mycket där och försöka spänna just det området. När du har gjort detta ett par gånger så kan du gå tillbaka till din vanliga träning och få massiv bicepspump när du kör dina curls!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

* obligatorisk

Kommentera gärna:

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

* obligatorisk

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln