Styrkelyftsrörlighet Fingercirklar

Idag fortsätter vi med greppträningen. Fast i stället för bara lill och ringfingret så kommer vi titta på i princip alla fingrar.

Förra veckan drog vi ju lite nerven som håller koll på musklerna till lill och ringfingret och förhoppningvis fick du ganska bra styrkeeffekter av att göra den stretchen. Vad jag vill fortsätta göra med det är att vi skall gå igenom och bättra kontrollen över våra fingrar. För att sedan om ett par veckor eventuellt stegra nivån på fingerkontrollen så att vi kan få lite bättre greppstyrka igen. Men för idag skall vi bara få koll på våra fingrar på en väldigt väldigt grundläggande nivå och precis som förra veckan så kan det vara en bra idé att testa greppstyrkan eller någon övning som involverar väldigt mycket grepp. Det vi skall göra är att vi skall snurra på leden som sitter här för varje finger detta kan vara lite halvsvårt för rätt många. För att för de flesta har inte koll på sina fingrar till den graden att det är fyra individuella fingrar, utan det är mer en hög där alla fingrar rör sig på en gång. Det är just det vi skall försöka reda ut idag. Det jag vill att du gör, det är att du tar din ena hand. Grabbar tag i  knogen här framme och sedan på motsatta sidan på handflatan sätter ihop de tre fingrarna vi inte skall jobba med och låser dem ihopa. Sedan vill jag att du ritar ett par cirklar med pekfingret i det här fallet och försöker hålla allt annat stilla. En del kommer att upptäcka att det är ganska svårt och de hjälper gärna till med  antingen hela handen eller resten av fingrarna eller gör något kul med tummen. Om det är så, så vill jag att du sänker tempot och gör lite mindre cirklar för att få till tekniken. Jag vill också att du försöker känna på rörelsen precis här och när du fått till det då kan du släppa din hjälphand och snurra utan några extra stödhjul när du gör detta. Det var pekfingret! Det är oftast det som är lättast för folk att kontrollera. Sedan har vi ju vårt långfinger och där vill jag att du gör precis likadant. Grabbar tag i basen på fingerleden och börjar rita lite cirklar där. Gärna åt båda hållen. Jag vet inte om kameran plockar upp detta men mitt pekfinger är mycket roligare att snurra på för jag behöver koncentrera mig mycket mer för att få till det. Och sedan kommer vi till allas favorit! Ringfingret! Försök att låsa de här två fingrarna spreta med lillfingret och sedan får du göra väldigt små rörelser med ringfingret. Jag börjar få lite svårt att prata samtidigt som jag gör den här rörelsen. En del upptäcker att det är nästan omöjligt att få till just ringfingret på egen hand det är okej att grabba tag i de andra fingrarna och hjälpa dem att låsa precis i början. Men vi försöker ta bort stödhjulen så fort som möjligt. Sen till sist så har vi lillfingret. Jag har fortfarande svårt att prata samtidigt som jag gör detta. Så just nu får jag koncentrera mig ganska mycket! En del upptäcker att de får ganska bra pump i både hand och underarm. För de spänner alla möjliga muskler för de vet inte riktigt vilka muskler de skall använda för att röra på ett finger i taget och det är ju nånting man behöver arbeta på för att träna bort efterhand. Det är väldigt många som också glömmer att andas när de gör just de här fingercirklarna och det kan vara bra att ta lite andningspauser då och då. Gör max fem repetitioner åt varje håll per finger och om du upptäcker att något av fingrarna är jättesvårt att kontrollera. Så kanske du skall lägga lite extra tid att träna på det och sedan om ett par veckor så kommer vi stegra svårighetsgraden på detta så vi kan träna fingrarna för bättre greppstyrka.

Etiketter: styrkelyft grepp fingrar

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

* obligatorisk

Kommentera gärna:

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

* obligatorisk

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln