Styrkelyftsrörlighet: Böjda fingercirklar

Idag kommer vi att följa upp på fingersnurrandet som vi gjorde för ett par veckor sedan. Men göra det väldigt mycket svårare för att få till bättre greppstyrka.
För några veckor sedan så gick vi ju igenom hur man snurrar på den första leden för varje finger, och kan du inte göra det utan att skaka i hela kroppen eller hjälpa till med alla andra fingrar så är det en bra idé att gå tillbaka dit och öva lite till innan vi gör dagens uppgradering av den övningen. Precis som förra gången vill jag att du testar någonting som involverar ditt grepp och din greppstyrka eventuellt. För det vi gör denna gången är att vi gör exakt samma rörelse. Fast denna gången håller vi fingrarna hyfsat böjda. Så du gör precis likadant som sist och grabbar tag i basen på varje finger och sedan så tar du och snurrar på leden och försöker hålla fingret böjt på precis samma sätt genom hela rörelsen och detta är fruktansvärt mycket svårare. Jag tror man ser att jag börjar skaka och fuska lite med med mina "vilande" fingrar. Jag har uppenbarligen en hel del att hämta. Uppmärksamma tittare har kanske märkt att jag generellt  visar på vänster, för det är min dåliga sida som jag behöver jobba lite extra på. Denna finns det inte en chans att jag kommer visa på vänster, för då kommer ni inte få några bra instruktioner att gå efter. Så jag får ta igen lite på vänster när vi är färdiga med videon. Tricket här är att försöka hålla ihop de fingrarna som inte jobbar. Så att du låser dem så mycket som möjligt. Om du behöver använda din andra hand för att göra det, ta och gör det. Tyckte du att de raka fingrarna var svåra att lösa och du fick lite pump och så vidare. Så kan du förvänta dig att det blir minst lika roligt att böja på fingrarna. Men kom ihåg! Testa din greppstyrka eller testa en övning som involverar greppet före och efter du gjort detta. Blir det ingen skillnad trots att du utfört övningarna med hyfsat bra teknik. Då behöver du inte göra dem. Släng dem åt sidan tills vi hittar något som gör nytta. Jag vill inte att du skall slösa din tid!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

* obligatorisk

Kommentera gärna:

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

* obligatorisk

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln