Styrkelyftsrörlighet: Mediannerven

Idag skall vi testa att dra i en nerv som påverkar insidan av armbågen väldigt mycket. Så ni med gnälliga armbågar vill definitivt hålla koll på det här avsnittet.

Hej jag heter Carl! Jag gillar att lyfta tunga saker men ibland sätter våra kroppar stopp för lyftandet, och då måste man antingen bryta ner lyftet i små delar med att kolla på varje led eller varje muskel. Eller i dagens fall, varje nerv. Nerven vi skall titta på idag heter mediannerven och den är ansvarig för väldigt mycket muskelarbete som gäller underarmen och insidan av armbågen så i princip alla muskler som gör såhär. Om den här nerven har lite problem med att skicka signaler ut till musklerna så är det inte alls ovanligt att man blir svag häromkring. Eller får lite ont om man har otur och ibland får man lite nedsatt känsel ner till sina fingrar. Och det skall vi försöka göra något nu. När vi gör nervstretchar och ni som sett sånna här filmer, ni vet att jag väldigt väldigt gärna vill att vi håller oss på en trea på stretchskalan. Tio är "Det drar jättemycket! Jag vet inte var jag skall ta vägen!". Ett är "Det drar knappt någonting". Tre är "Det drar lite, det är ganska så bekvämt". När vi gör nervstretchar så är det helt okej om det killar lite ut längs med armen ut i fingrarna, det är helt normalt. För just mediannerven är det väldigt vanligt att den "fastnar" kan vi väl kalla det för kring karpaltunneln, alltså i handleden eller uppe i nacken. Så vi skall försöka använda de områdena och röra på dem extra mycket. När vi gör dagens nervstretch. Så för att komma åt nervstretchen idag så vill jag att vi tar den sidan vi skall jobba med. Har rak armbåge spreta med fingrarna och dra upp handen upp mot ditt huvud. Sedan tar vi våran arm och sträcker den bak. Vrider den ut så att fingrarna pekar snett bak. Sedan tar vi och sänker våran skuldra, lutar vårat huvud iväg och sedan roterar vi huvudet mot våran stretchiga sida. Här drar det väldigt bra längs med hela underarmen på mig och killar ganska kul ut i fingrarna. När vi gör nervstretchar så vill vi inte hålla stretchen statiskt utan vi vill töja lite och som jag sa tidigare så är det vanligt att den här nerven fastnar uppe i nacken. Närmare bestämt i nedre delen av nacken så vi tar våran position kommer till en trea på stretchskalan och sedan tar vi och töjer ett par gånger genom att luta i nacken. Gör det en fem tio gånger och sedan om du har ett test för din armbåge eller underarmsstyrka så gör du det.
Det andra alternativet för att töja nerven på ett vanligt ställe den fastnar i Så vi tar samma position Trea på stretchskalan och sedan tar vi och böjer och sträcker på handen. Det kommer bli ungefär samma stretchkänsla fast det bör dra lite mer här vid än uppe i nacken, uppenbarligen och som vanligt när vi gör sådana här grejer vill jag att du gör någon form av test. Antingen att du tar och gör ett lyft där din underarm eller armbåge är involverad vilket är typ alla överkroppslyft. Eller när du håller en böjposition i din armbåge eller om du har någonting som gör ont i din armbåge någon rörelse som att typ vrida på den eller liknande. Ta och testa det före och efter du har gjort nervstretchen. Funkar du bra och du blir bättre, starkare eller det känns bekvämare. Då vill jag att du gör den här nervstretchen tio repetitioner, tre fyra gånger om dagen Gör det ingen skillnad så får du hålla ut någon vecka till. Så hittar vi säkert något annat som kan vara användbart för dig och har inte du nytta av den här övningen så så kanske en kompis med armbågsproblem har nytta av den. Så visa gärna den här filmen för din kompis och du får jättegärna klicka på gilla eller dela den här filmen.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

* obligatorisk

Kommentera gärna:

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

* obligatorisk

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln