Styrkelyftsrörlighet: Pizzaarmbåge

Idag skall vi mjuka upp våran armbåge genom att lura våra kompisar att de får en pizza och sedan ta pizzan ifrån dem.
Hej jag heter Carl! Din anatomi, neurologi och lyftarnörd
För länge, länge sedan. Typ över ett halvår sen. Det är jättelängesedan i min värld. Så pratade jag om att göra lite armbågscirklar här uppe nånstans och det är ett jättebra sätt att mjuka upp sin armbåge. Speciellt om man vill kunna få in armbågen när man bänkar och ha lite lite rotation i den. Det är också väldigt bra att ha rotation i din armbåge om du vill äta för armbågen gör inte bara böj och sträck utan den skall kunna rotera lite om ni vill ha superbra rörlighet i den. Den övningsvarianten som är jättebra täcker dock inte alla baser. Den täcker i princip bara halva armbågen. Så jag tänkte att vi jobbar på den andra halvan av armbågen idag. Den första armbågscirkelvarianten den började ju här uppe med att man sträcker ut armbågen roterar ut så mycket som möjligt och sedan ritar man en cirkel där man vänder på handen och därmed roterar lite i armbågen så kan man göra ett par varv såhär. Den varianten vi skall göra nu, den kommer vi ändra utförandet lite på. Vi kommer inte göra cirklar utan vi kommer gå fram och tillbaka. Så vad vi gör är att vi börjar med att hålla vår arm framför oss. Försök hålla skuldran någorlunda låst i position. Lås ut armbågen sedan tar du och böjer på armbågen, vrider in så att handen kommer in under armhålan och sträcker ut din armbåge här sedan tar du och böjer din armbåge tillbaka och kommer ut igen och vad jag menade med att lura din kompis att han får en pizza. Här får du en pizza! Nu får du ingen pizza! Här får du en pizza. Nu får du ingen pizza! Lite tekniska detaljer med det här utförandet är att väldigt många när de gör den  här böjrörelsen har en tendens att göra såhär så det blir en jättesnygg axelrotations-skulder-flyttaframrörelse i stället för en armbågsrörelse självklart måste det ske lite axelrörelse när vi gör den här övningen. Så lite rörelse är okej, jättemycket inte okej. Det många också glömmer är att böja armbågen tillräckligt mycket så att de gör bara halva av den möjliga rörelsen, så försök verkligen få till så mycket som möjligt. En del av er, beroende på hur stela ni är, kommer att upptäcka att när ni kommer ut såhär speciellt om ni böjer på handen lite så kommer det eventuellt kännas lite elektriskt ut antingen i handen eller längs med armen, det tyder på att en av nerverna som går längs med armen den har lite svårt att röra på sig så när vi gör den här armbågstöjningsrörelsen så får nerven lite töj i sig och det är absolut ingen fara så länge den elektriska stretchkänslan är under en trea, precis som alla andra nervglidningar vi gjort tidigare. Så om det blir värre än en trea. Så vill jag att du sänker hastigheten och i stället för att sträcka ut armbågen totalt så kanske du slutar härnånstans och sedan kommer tillbaka. Det är helt okej att utgå därifrån och arbeta upp rörelsen mer och mer. Så vilka övningar har nytta av att ha en mjuk och rörlig armbåge? Uppenbarligen har alla våra bänkpressar nytta av att ha en rörlig armbåge. Men även våra drag alltså alla våra pullups, latsdrag, roddar och så vidare. De mår också ganska bra av att armbågen kan röra på sig. Eventuella bicepscurl och tricepsextensioner mår bra av det också. Alla de kategorierna av övningar är ju helt okej test att använda sig av för att se om det är bra grejjer för dig att röra på armbågen såhär. Så testa en övning gör dina armbågspizzacirklar och sedan gör du din övning igen och se om du blir bättre och för all del har en del böjstilar också nytta av att kunna vrida på sin armbåge lite beroende på hur pass brett eller smalt man håller. Så eventuell bekvämlighet i böjpositionen kan ju också vara ett vettigt test för dig att göra. Om du har nytta av den här övningen så får du jättegärna klicka på alla gilla och delaknappar som dyker upp häromkring nånstans. Gör du det vore det kanonbra för då får vi större möjlighet att visa fler människor hur man kan röra sig bättre och lyft.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

* obligatorisk

Kommentera gärna:

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

* obligatorisk

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln