Styrkelyftsrörlighet: Handåttor med pekfringret

Idag skall vi dirigera musik för att jobba på lite handrörlighet till bänkpressen.
Hej jag heter Carl!
Lyftar, anatomi och neurologinörd extraordinaire. Mitt jobb är att hjälpa dig att jobba med rörlighet och kroppskontroll för att få dig att lyfta mer vikt och framför allt lyfta mer vikt säkrare. Idag skall vi jobba med rörlighet för en specifik del av handen. Anledningen till att det är intressant är för att det är ganska bra att ha schysst kontroll, koordination och styrka kring handen när man håller en massa tunga saker i handen till exempel vid en bänkpress. Det är också bra att ha lite rörlighet här så att man kan hålla sin hand i perfekt vinkel för sin egen teknik när man bänkar. Ni som har tittat på de här filmerna kanske har sett när vi gjorde handcirklar någon gång för längelänge sedan i tidernas begynnelse, alltså för snart ett år sedan. Vi skall göra en ganska rejäl uppgradering på dem. Vårt mål idag är att sikta på benen och lederna som sitter här. Alltså ner längs med förlängningen av vårt pekfinger. Som vanligt vill vi ha några tester för oss självklart är det ju intressant att  kolla eventuell bänkpress om du är stel och har det knaggligt nånstans längs med armen när du bänkar eller om du ligger efter på ena sidan. Ligger du efter på en sida så bör du jobba på den. Det går alldeles utmärkt att göra något annat överkroppsmoment också om du vill göra pullups eller någon millitärpress eller hantelpress så är det helt okej. Det vi skall försöka göra idag är att rita åttor med våran hand liggande sådana ∞ och då skall vi försöka pricka här i första hand. Så det vi börjar med att göra det är att ställa oss höftbrett, tårna pekandes rakt fram, sträcker lite på oss och sedan börjar vi med att rita en liggande åtta med hela våran arm och sedan när du börjar få till det så vill jag att du börjar lägga till lite mer rörelse i handen. Så när du kommer ner här så sträcker du handen bakåt och när du kommer ner på andra halvan av åttan så tar du och böjer på handen. När du börjar få till det så tar du och minskar på axel- och armbågsrörelsen och gör lite mindre åttor. När du börjat få till det så tar du och börjar göra en våg med dina fingrar. Här sträcker jag, sträcker jag, sträcker jag och här böjer jag, böjer jag, böjer jag och gör det lugnt och kontrollerat. Är det en massa ryckigheter och knaggligheter i rörelsen som typ känns såhär så betyder det att du har lite koordination att hämta kring det området och det är antagligen bara att öva, våga sänka tempot och ta det lugnt det räcker alldeles utmärkt med en fyra fem repetitioner innan du tar och testar din överkroppsövning igen. En ytterligare bonus för er som böjer och gärna har lite smalt grepp. Så kan detta också vara relevant att ha schysst rörlighet i handen så att man inte ligger med stången i ett passivt ytterläge utan man har faktiskt varit där och tränat lite rörlighet. Det brukar i många fall göra både handleder och armbågar snäppet gladare att ha jobbat med detta. Så om du känner att du hade nytta av den här övningen så får du jättegärna klicka på alla gillaknappar och sånt där och länka den här filmen till kompisar som har stela händer eller gnälliga armar. Så kan vi ju sprida ordet och se till att och se till att fler människor lyfter med bättre teknik och har mindre ont!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

* obligatorisk

Kommentera gärna:

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

* obligatorisk

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln