Styrkelyftsrörlighet: Handåttor med lillfingret

Idag skall vi dirigera ännu mer musik än vad vi gjorde för ett par veckor sedan. Fast åt andra hållet.
Hej jag heter Carl! Jag gillar att lyfta tunga saker, läsa om anatomi och neurologi och idag skall vi jobba med rörlighet för en del av handbenen som sitter här. För ett par veckor sedan jobbade vi rörlighet i förlängningen av pekfingret och denna veckan flyttar vi oss somsagt till lillfingret. Detta är för att det sitter en himla massa ben i handen och det kan vara bra ibland att kolla lite mer noggrant på en mer finlirsnivå för att se om man behöver jobba rörlighet här eller här. Så om du har nytta av den här övningen så kanske du vill gå tillbaka ett par veckor och kolla den andra övningen. Anledningen till att vi vill ha rörlighet kring handenär delvis för att vi vill kunna ha stenhård koll på hur mycket vinkel vi har i våran hand när vi bänkar Så att vi har väldigt stor precision när vi gör våra stora starka rörelser Och vi vill också ha ganska bra  oordinationsoutput längs med hela våran arm. Därför är det bra att jobba rörlighet längs med hela armen så att vi har stenkoll på allt som händer där. Så har du mer problem på någon av dina sidor när det gäller axlar, armbågar och så vidare så kanske du vill börja jobba på den sidan. Vi vill ju självklart testa om du har nytta av de här grejerna. Så bra övningar för att kolla om du behöver det här. Är ju självklart våran bänkpress kanske någon form av pullup eller militärpress eller liknande eller om du har någon annan favoritöverkroppsövning där våran hand är någorlunda involverad. Vilket betyder nästan alla överkroppsövningar, tror jag! Det vi skall göra för våran rörlighet idag det är att vi börjar med att hålla vår arm intill kroppen och sedan börjar vi rita en liggande åtta där lillfingret leder rörelsen. När du känner att du kan rita en sådan så vill jag att du tar och böjer på böjer ordentligt på handen när den kommer mot dig och sedan  sträcker du ordentligt på handen när du kommer på utsidan av åttan. När du känner att du fått till det så vill jag att du tar och minskar rörelsen i axeln så att det blir en lite mindre åtta och försöker fokusera all rörelse i förlängningen av lillfingret och när du fått till det så kan du ta och börja böja och sträcka på dina fingrar så att du bildar något av en våg med dina fingrar och får du till detta så bör det kännas ganska så bra någonstans här nere på din hand gör det inte det så spola tillbaka titta på ditt utförande och försök vara snäppet noggrannare än vad du redan är så du inte står och gör någonting sånthär för då kommer det antagligen inte hända så mycket med dig. Detta kommer antagligen vara något av en koordinationsövning för dig och om det börjar ryka ur dina öron så är det helt okej att ta en paus. När du fått till en fyra-fem bra repetitioner så går du tillbaka och testar dina överkroppsövningar igen och ser om saker funkar bättre längs med kedjan. Gör det det så vill vi ju självklart fortsätta jobba med den här övningen är det ingen skillnad så vill du antingen kolla din teknik eller så håller du ut någon vecka och väntar på att det kommer någon annan övning som kan göra nytta för dig. Känner du att den här videon adderade något till ditt lyftande Så får du jättegärna klicka på alla gilla och delaknappar och allt såntdär eller skicka den här videon till en kompis som du vet har stela händer. För då kanske vi kan bättra på den situationen och då kommer vi alla lyfta lite mer och det är alltid trevligt!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

* obligatorisk

Kommentera gärna:

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

* obligatorisk

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln