Styrkelyftsrörlighet: Axelnerven

Idag skall vi göra typ en robotdans för att få starkare axelmuskler.
Hej jag heter Carl. Lyftar, anatomi och neurologinörd. Idag skall vi jobba lite med nerven som skickar signaler till våran stora axelmuskel. Vid det här laget ser förhoppningsvis din axel ut som en stor kanonkula. Men gör den inte det så vill du definitivt vara med och titta på dagens övningm Har du även lite problem med kontakt, svaghet eller kanske till och med lite smärta i axeln så vill du också titta på detta. Du kan också ha nytta av dagens övning om du har lite problematik med att packa skuldran och axeln i bänken. Så många bra anledningar att göra dagens övning. Som vanligt vill du göra någon form av test för att se om du har nytta av dagens övning och det kan vara något så enkelt som att se hur lätt det är att lyfta axeln ovanför huvudet eller längs med sidan av kroppen för att hålla koll på eventuell stelhet eller ryckighet eller kanske till och med lite knak i axelleden. Alternativt kan du testa din bänkpress på 40 till 60% av ditt max, någon form av sidlyft för axeln där du faktiskt är fokuserad på att lyfta med axelmusklerna och inte med nackmusklerna och jämför kontakt, styrka eller uthållighet gör de testerna före vi gör dagens övning. Oooch jag tror du gjort det nu hoppas jag du kanske pausade videon och gjorde testerna. Har du inte gjort det så pausa videon och gör testerna. Det vi skall göra idag, det är en nervglidning för nerven som skickar signaler till stora axelmuskeln. Den är ansvarig både för allting här och även lite längs med baksidan av axeln den är också ansvarig för känsel i det här lilla bandet längs med axeln och om du känner någonting att det drar kring det här bandet kring axeln när vi gör dagens nervglidning så är det fullkomligt jättenormalt. Så för att komma åt och dra lite i vävnaden kring nerven vi är intresserade av idag. Så skall vi framför allt vara väldigt noggranna med att hålla oss på en trea av tio på töjskalan. Tre är att det drar lite, det killar lite det är inte särskilt obehagligt utan det är ganska så bekvämt. Tio är "jag hatar livet och vet inte riktigt var jag skall ta vägen". Det är alldeles, alldeles för mycket. Mer är inte bättre när det gäller sånna här grejjer. Så för att komma åt och få nerven att röra sig lite så skall vi göra somså att vi tar den armen som vi antagligen är lite svagare eller har sämre kontakt i, håller den framför oss vrider axeln in, sträcker den lite lite bak då är det axeln vi sträcker oss i så att det inte blir ett skulderlyft böjer armbågen ett par grader det behöver inte vara jättemycket. Sedan tar du och sänker din skuldra som om du skulle packa den för en bänkpress, luta ditt huvud iväg från din axel och sedan tittar du iväg ifrån din axel också där någonstans här har jag en ganska intensiv töjkänsla i min axel så jag kommer tillbaka och har huvudet bara lite lätt lutat här är en trea för mig så vad jag vill att du gör när du är här på din trea i töjskalan så vill jag att du tar och ritar lite försiktiga cirklar med din axel. Om du är tveksam på var din axel är och börjar göra en massa skulderrörelser så ta och sätt din hand på din nacke och lite bak bakom kroppen så du kan hålla på din skuldra och var noggrann med att den inte skall röra på sig så rita en fem varv åt varje håll med din axel förhoppningsvis känner du att det blir lite mer töj när du är längre bak och lite mindre töj när du kommer fram försök håll resten av kroppen still i övrigt och när du gjort dina repetitioner så tar du och känner på din rörlighet igen. Det var ganska så skönt i vänstran. Nu vet jag att det är min lite klenare axel där. Så om du känner att du hade nytta av denna övningen så är den superbra att göra nånstans i din uppvärmning inför ett pass, speciellt överkroppsrelaterade pass. Det kan också vara vettigt att göra den här övningen ett par gånger om dagen så att du går omkring med en extra fungerande axel, vilket förhoppningsvis betyder att du inte går omkring och är jättestel och inte svingar med armarna eller går omkring och ser ut såhär utan du faktiskt har lite rörelse. Mer rörelse är i princip alltid bra. Du kan också göra detta som lite setvila i stället för att bara sitta och göra ingenting även om sitta och göra ingenting är ganska skönt med jämna mellanrum och känner du att du hade nytta av dagens övning så får du jättegärna klicka på alla gilla och delaknappar och allt såntdär eller kanske till och med skicka videon till en kompis som du vet har problematik med sitt axel och skulderparti så kanske vi kan hjälpa din kompis med det också

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

* obligatorisk

Kommentera gärna:

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

* obligatorisk

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln