Styrkelyftsrörlighet: Framsida höft

Idag kör vi hula- hula dans för ena höften.
Hej jag heter Carl! Lyftar- anatomi- och neurologinörd. Idag skall vi jobba med lite rörlighet för våran höft. Men i stället för att bara snurra på höften så skall vi flytta fokuset lite mer upp och in till själva höftkapseln. Vi vill ju vara rörliga i våran höft för egentligen alla våra lyft. Så du kan ju välja vilket lyft du är intresserad av att testa idag. Men för att ge dig lite idéer så kan det ju vara hur pass lätt och smidigt det är att sätta sig ner i knäböjen. Det kan vara hur lätt det är att låsa ut vårt marklyft. Eller hur pass lätt det är att få till bänkbryggan och bendrivet. Eller till och med hur lätt det är att spänna rumpmuskulaturen när vi håller våran brygga. Det området vi skall fokusera på framför allt idag det är främre delen av höftkapseln. Så för att komma åt den ordentligt. Så vill jag att du utgår från ungefär en höftbred fotposition. Sedan tar du ett kliv fram med det benet du inte skall jobba med. Därefter... Nu får jag göra en pedagogisk instoppning av min tröja så ni ser vad som händer. Så vill jag att du suger in och spänner magen och spänner rumpan på den sidan du skall jobba med. Alltså ditt bakre ben. Så du får en liten tippning av ditt bäcken. Håll den här spänningen. Så att du kan hålla din bäckenposition. Sedan försöker du rita lite halvcirklar med din höft. Och det är ju ingen jättestor rörelse. Utan du gör bara en typ halvmåne eller halvcirkel beroende på vad som funkar i ditt huvud och letar upp om det finns nån liten stel del av den här halvcirkeln min högra sida är ganska mjuk och bra så jag hittar inget superstelt. jag vill att du grejjar runt där en fem tio repetitioner och ser om det är nån del av den här halvcirkeln som är lite stelare hittar du något sådant så får du jättegärna göra lite smårörelser däromkring och försöka mjuka upp dem. När du gjort det så går du tillbaka till ditt test och ser om du kan få till en bättre brygga och bättre bendriv Om det är lättare att sätta sig ner i böjen. Eller om det är lättare att låsa ut ditt marklyft. Känner du att du hade nytta av detta så får du jättegärna skicka den här filmen till en kompis som har superstela höfter. För jag vet att typ alla styrkelyftare har stela höfter. Så det borde vara de flesta lyftarkompisar. Du får också jättegärna klicka på alla gilla och delaknappar och allt såntdär. Så kan vi sprida ordet och hjälpa fler lyftare med bättre teknik.
 

Missa inga övningar

* obligatorisk

Kommentera gärna:

Missa inga övningar

* obligatorisk

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln