Styrkelyftsrörlighet knäcirklar med fokus på utsidan av knät

Idag skall vi uppgradera våran knärörlighet för att minska risken för knän som ramlar in i böjen.
Hej jag heter Carl! Lyftar, Anatomi och neurologinörd och idag skall vi göra en uppgradering på knäcirklarna som vi gjorde för ett par veckor sedan. Fast vi kommer flytta fokus från hela knät till lite mer på utsidan av knät. Så ni som har nytta av den här övningen det är antagligen ni som har en tendens att se ut som bambi när ni knäböjer. Både på lätta och tyngre vikter. Så det vi skall göra idag. Efter att ni gjort erat knäböjstest för att veta om det är något knä som är svårare att trycka ut eller om ni ens har nytta av den här övningen. Det är att vi tar ett kliv fram. Precis som förra gången Men! Den här gången så ändrar vi utförandet lite genom att vrida våran fot lite innåt. Rent tekniskt så är det benen här vi roterar. Så det är inte bara nere i foten vi skall vrida Men! Knäskålen skall peka någorlunda rakt fram fortfarande. När vi har hamnat i den här positionen. Så tar vi och låser ut vårat knä. Sedan försöker vi glida ut åt sidan med våran knäskål. Med knäskålen! Inte höften Men! Behålla knäskålen pekandes rakt fram. Sen kommer vi fram en liten bit. Glider in med knäskålen. Kommer tillbaka och låser ut. Börjar rita en cirkel ut, kommer fram. Kommer in. Tillbaka och låser ut. Sedan gör vi ett par repetitioner på andra hållet och efterhand som. Man har lite uppvärmning och bättre koll. Så kan man göra en mer dramatisk innåtvridning i foten och ser om man kan få ännu mer rörelse med fokus på lite mer utsidan av knät. När ni har gjort en två till fem repetitioner. Gärna åt varje håll. Med superfokus på tekniken så är det helt okej att testa sina knäböj igen. Lite viktiga detaljer när ni håller på med denna Det är att när jag klev fram och vred in. Så var det inte vrida in höften jag gjorde. Utan det var härifrån jag vred och lite ner i foten. Så knäskålen pekar fortfarande framåt. Sedan har vi också grundläggande knäcirkelteknik att tänka på och det är att det är knät som rör på sig så det inte blir en "Jag vrider höften och foten" och gör en jättestor rörelse som egentligen jobbar på alting utom knät. Det är inte okej så du försöker tänka dig att din knäskål pekar så mycket som möjligt framåt precis hela tiden. Det är superviktigt för annars så vet vi inte riktigt vad vi jobbar med och det kanske hjälper om vi har tur. Men om det inte funkar så vet vi inte om det är för att du jobbar med någonting du redan är bra på. Eller om det var övningen som var onödig för dig. Så var supernoggrann med tekniken. Är du tveksam på om du kan lösa det här med att hålla knäskålen rakt fram. Ställ dig framför en spegel. Eller be en kompis hålla koll på dig genom att kanske hålla lite lätt kring ditt knä. Den sista grejen när vi gör knäcirkeln det är att det inte är en hula cirkel med höften utan det är knät vi rör på. Så kroppen får hänga med. Men det skall inte vara nån sånhär jättestor rörelse. Så försök ha lite koll på resten av kroppen också. Annars så återigen då vet vi inte vad vi sysslar med. Så om du hade nytta av den här videon så får du jättegärna klicka på alla gilla och delaknappar och allt såntdär och har du en kompis som har en tendens att se ut som bambi. När han eller hon knäböjer. Så får du jättegärna skicka den filmen till dem. Så att vi kan få fler lyftare att lyfta mer vikt med bättre teknik.

Missa inga övningar

* obligatorisk

Kommentera gärna:

Missa inga övningar

* obligatorisk

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln