Styrkelyftsrörlighet: Hitta Hamstrings

Idag skall vi lära oss att ta i med hamstrings!
Hej jag heter Carl! Lyftar- Anatomi- och Neurologinörd.  Idag skall vi lära oss att ta i väldigt mycket  med våra hamstrings. Hamstrings är ju nånting som vi traditionellt tränar med våra lyft som typ goodmornings eller raka marklyft eller till och med lägger oss och gör lite lårcurl. Och vi kommer att göra typ en liknande övning som våra lårcurl men vi kommer att skippa yttre belastning till att början med. För just nu så kommer fokus vara på att lära oss att hitta muskeln på egen hand. Så dagens tester vi är intresserade av är självklart om våra knäböj och marklyft går upp nånting. Om de känns mjuka och fina eller om vi kan använda våra hamstrings när vi lyfter. Så gör ett par repetitioner av ett sådant lyft innan du gör dagens övning och det vi vill göra idag. Det är att vi vill ha nån form av balansstöd för just nu bryr vi oss om att hitta muskeln. Vi bryr oss inte om du kan hitta muskeln och hålla balansen! Så leta upp nått stöd en vägg eller en maskin går väldigt väldigt bra att hålla i. Och när vi pratar hamstrings. Så gör den två saker, den ena är att den böjer på vårt knä och det andra är att den sträcker på våran höft. Så det vi skall göra, det är att vi tar våran balanshjälp Ställer oss på ett ben, börjar med att böja på vårt knä lite. Spänner magen lite för att låsa vårt bäcken. Grabba gärna tag i ditt bäcken så att du känner efter om du tappar det och gör en kalle anka rumpa. Det skall vi låta bli. Så håll ditt knä böjt. Sen sträcker du på ditt lårben bak härifrån vill jag att du börjar dra hälen mot din rumpa lite mer och försöker korta sträckan mellan ditt knä och din rumpa så mycket som möjligt och när du känner att du börjar komma ihop. Så är det väldigt väldigt lätt att få kramp här första gångerna så börja väldigt väldigt lugnt och känner du att det börjar dra ihop sig alldeles för mycket. Särskilt när du gör det kall som jag, det var dumt! Så tar du och sträcker benet framför dig och sträcker på knät för att dra ut här emellan så mycket som möjligt. När du gjort det en liten stund så kan vi gå tillbaka igen böjer lite på knät håller bäckenet på plats. Sträcker höften bakåt och drar ihop knä och höft. Sen försöker vi spänna hårdare och hårdare! Håll här ett par sekunder och sedan kommer du loss igen. Målet med den här övningen. Är dels att lära dig hitta muskeln. Nummer två är att lära dig spänna
längs med hela muskeln. Det är väldigt väldigt många som när de gör den här typen av övningar har vissa delar av muskeln som de har väldigt lätt att spänna. Och sedan har de vissa delar av muskeln som de har väldigt svårt att spänna. Generellt vad gäller lyftare så brukar de flesta vara bättre på att använda delen som sitter närmre höften och lite sämre på att använda delen som sitter nere vid knät. Så antagligen vill du börja med att fokusera där. Detta är en relativt jobbig styrkeövning när man börjar få till tekniken. Så du kan använda detta som vilken träningsövning som helst för hamstrings. Så om du är i en muskelbyggarfas. Så går det alldeles utmärkt att gå bak och spänna en liten stund ut och töja lite. Gå bak och spänna en liten stund ut och töja lite och göra dina tio femton repetitioner för att få till muskeltillväxten. Målet här är alltså att känna själva muskeln jobba. Mer än att "nu ligger jag på en bänk och gör lårcurl med så mycket vikt som möjligt". För väldigt många som gör lårcurl. De tar i med alla möjliga muskler. Typ att de drar jättemycket med armarna eller att de svankar en himla massa. Och visst, vi flyttar vikten men vi kommer inte åt den muskeln vi är intresserade av och jag kan ju tycka att om man skall träna hamstrings ...Så tränar man hamstrings! Känner du att du hade nytta av den här filmen så får du jättegärna klicka på alla gilla och delaknappar. Och har du någon som är kass på att använda sina hamstrings Så får du jättegärna skicka filmen till den personen så vi kan göra nånting åt det

Missa inga övningar

* obligatorisk

Kommentera gärna:

Missa inga övningar

* obligatorisk

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln