Styrkelyftsrörlighet Insida Höft

Idag skall vi jobba på rörlighet i våra ljumskar för att komma närmare stången när vi sumolyfter. 
Hej jag heter Carl! Lyftar- Anatomi- och Neurologinörd. Idag skall vi jobba med rörligheten för våran höftkapsel. Fast vi kommer att fokusera mer på insidan av höftkapseln anledningen till att det är intressant är för att väldigt många som sumolyfter vill komma närmre stången i startläget med sin höft. Så dagens test som vi är intresserade av. Det är att du tar och gör ett par sumomarklyft uppenbarligen när du är hyfsat varm. Det allra bästa är om du har någon att kolla dig från sidan eller om du filmar dig från sidan. Det vi skall försöka se om vi kan förbättra är din förmåga att dippa rakt ner hålla höften nära stången och se till att dina knän trycks utåt så att du inte hamnar i ett sånt här läge. Det är dagens mål. Det vi skall göra för att komma åt våran höftkapsel. Det är att vi tar och utgår från att våra höfter och våra tår pekar rakt fram till en början med. Sedan tar vi ett kliv ifrån den sidan vi skall jobba med. Sedan spänner vi magen, spänner rumpan. Så att vi tippar vårat bäcken. Prickar du rätt så kommer du antagligen känna att det drar lite häromrking och gör du inte det så är det bara att att ta ett längre kliv åt sidan och hitta spännet igen. När du väl är i den här positionen och känner att det drar lite. Så kan du ta och försöka göra en liten halvcirkel med fokus på att få rörelse här i din höft. Men hålla ditt bäcken stilla så det inte blir något tippande fram och tillbaka utan håll bäckentippningen stilla och leta runt efter stelheter. Gör det en fyra fem repetitioner fram och tillbaka sedan tar du och går ner i din sumoposition och ser om det går att få ut knät. Och det här var väldigt trevligt på denna så uppenbarligen skall jag göra ett par repetitioner till när vi är färdigfilmade. Har du nytta av den här övningen så får du jättegärna klicka på alla gilla- och delaknappar. Och känner du någon som har väldigt svårt att komma nära stången när de sumomarkar skicka videon till dem så vi kan göra något åt det!

Missa inga övningar

* obligatorisk

Kommentera gärna:

Missa inga övningar

* obligatorisk

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln