Styrkelyftsrörlighet Hitta stora bröstmuskeln

Lånad från kenhub.com Lånad från kenhub.com

Idag skall vi få extra bra kontakt med våra bröstmuskler inför internationella bänkdagen.
Hej jag heter Carl! Lyftar-, anatomi- och neurologinörd. Idag skall vi prata om att få lite bättre kontakt med våra bröstmuskler. Närmare bestämt stora bröstmuskeln. Den är ju väldigt, väldigt involverad i alla våra pressrörelser speciellt alla pressrörelser som går åt det här hållet och det här hållet. Det är en del människor som har helt fantastisk bröstmuskelutveckling av att bara lägga sig under en bänkpress och reppa ett par gånger. Och en del som det händer absolut ingenting för. Det är för er som det inte händer någonting för som har nytta av dagens video för idag skall vi försöka lära oss hur man får bra kontakt med muskeln i fråga. Så jättebra test för dagens övning det är att lägga sig under bänkpressen och dra ett par reps för att se hur bra kontakt du har med bröstmusklerna. Du kan också göra ett par armhävningar eller om du har en gnällig axel som kanske behöver få lite bättre styrkekontakt med musklerna runtomkring. Så kan du ju testa att röra den åt ett obehagligt eller smärtsamt område och se om vi kan få någon förändring på det. Före, respektive efter övningen. Så det vi skall göra idag det är att vi börjar med att först tar och drar ut muskeln så långt som möjligt och när vi drar ut en muskel så vill vi tänka oss att vi fokuserar på två olika punkter som försöker gå så långt ifrån varandra som möjligt och att vi tänker utanför kroppen. För om vi tänker "Oh my god vad tight min muskel är, vad det drar mycket". Så tenderar vi att spänna oss väldigt mycket och då kommer vi inte riktigt lika långt i vår stretchrörelse. Men sedan när vi tar ihop dom här två punkterna. Då får vi väldigt gärna tänka "Nu fokuserar jag på själva muskeln" och försöker spänna den så mycket som möjligt. Det är extra viktigt att du försöker fokusera på precis hela muskeln. För det kan mycket väl hända att du har superbra kontakt i säg nedre delen av bröstmuskeln medans du har lite sämre kontakt i övre delen. Då är det rimligt att du försöker fokusera på att spänna övre delen extra mycket. Så våran stora bröstmuskel. Den har ett antal, vi kan kalla det för minifästen längs med vårat bröstben på den här delen av våran bröstkorg och sedan så slutar den här uppe vid våran axel. Så vi skall försöka ta de här två punkterna först så långt ifrån varandra och sedan sätta ihop dem så mycket som möjligt. Så vi börjar med att ta våran arm som vi skall jobba med. Sträcker den lite bakåt. Sedan lyfter vi den åt sidan. Därefter vill jag att du tar och roterar ut i din axelled. Sedan sträcker du armen extra långt bakåt. Och här är då tricket att hålla överkroppen stilla så du inte följer med eller svankar en massa. Eller skjuter fram ditt huvud, utan din kropp är stilla och sedan försöker du nå så långt bak med din hand som möjligt. Så fokusera inte på "omg vad tight min bröstmuskel är!" nu. Utan tänk "Nu skall jag nå så långt bak som möjligt". Jag har lite fusk för jag kan se i kameran var min arm är. Så nu tar jag och fokuserar på en punkt som är extra långt bakom mig och kom lite längre bak. Det var stretchpositionen. Bara gå ut så långt du kan, få lite stretchkänsla. Sedan så tar du tillbaka armen framför kroppen. Roterar in din axel. Skjuter fram din skuldra och här är tricket nu. Förutom att du skall ta armen mot bröstmuskelfästena. Så vill jag också att du tänker dig att du tar. Bröstmuskelfästena upp mot armen. Så att du inte bara drar så. Utan att du drar ihop från båda hållen och här tar du och spänner ganska hårt och fokuserar på hela muskeln. Det är helt okej att känna med andra handen om du är spänd längs med hela muskeln. Och sedan spänner du ganska hårt och sedan kommer du bak igen. Så du får slappna av och dra ut muskeln i fråga och sedan går vi in igen. Så det blir att rotera in. Kommer fram, sedan tar vi och skjuter fram våran skuldra också och sedan drar vi. Både bröstbenet mot axeln och axeln mot bröstbenet och spänner hårt! Och sedan kommer vi bak igen. För mig räcker det alldeles utmärkt med två repetitioner idag…eller om det var tre. Jag tappade räkningen för det var jobbigt. Om du vill göra fler repetitioner så är det helt okej. Detta kan dubbla som en ...Vi kan kalla den bröstfly variant. Jag tycker denna funkar bättre än klassiska kabelvariationer. För där tenderar man att stanna. Där händerna går ihop, och det är inte riktigt så långt som bröstmuskeln kan jobba med din axel. Så jag tycker denna är bättre för att bygga upp styrka i hela rörelseomfånget för bröstmuskeln. Du får jättegärna testa att använda en extern belastning i form av en enhandsfly om du vill det. Men var fokuserad på att hitta kontakten i muskeln i fråga. När du gjort ett par repetitioner. Testa din bänkpress, armhävning eller pressvariant igen och se om du får någon förändring i kontakt. Sedan kan du testa att göra likadant med andra sidan och se om det blir någon förändring där och känner du någon som har jättedålig utveckling på sina bröstmuskler så får du jättegärna skicka den här filmen till den personen och tycker du att du hade nytta av den här. Så får du jättegärna klicka på alla gilla och delaknappar. Så vi kan sprida ordet till fler som behöver förbättra sina bröstmuskler. Så att vi kan lyfta mer och ha mindre ont.

Missa inga övningar

* obligatorisk

Kommentera gärna:

Missa inga övningar

* obligatorisk

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln