Styrkelyftsrörlighet Stretchtricket

Idag skall vi använda oss av kaffe för att få bättre axelrörlighet.
Hej jag heter Carl! Lyftar, anatomi och neurologinörd. Idag skall vi använda oss av en kaffemugg för att öka våran axelrörlighet. De flesta när de jobbar med stretching har en tendens att leta upp ett stelt område och försöker dra i det stela området eller den stela muskeln. Vad det gör är att det ger din hjärna uppgiften "Nu skall jag leta upp något stelt". Då kommer den att hitta något stelt så vi kommer använda oss av en kaffemugg för att ge dig ett yttre fokus. Vilket ger dig en helt annan uppgift. Förhoppningsvis så kan vi använda det för att hjälpa dig att ta dig förbi de här stela barriärerna. Så jag kommer behöva min superassistent Jacob till detta. Och han gillar kaffe! Det är därför vi har en kaffemugg. Annars så funkar det egentligen med vad som helst. Så om Jacob kommer nu så skall vi ta och ge detta ett litet försök. Så Jacob får stå med ryggen mot mig och jag ställer undan kaffemuggen för tillfället. Han kommer ta sin vänstra axel och sträcka den så långt bak som möjligt som hans stela bröstmuskler tillåter. Jag bara står och håller honom här för att han inte skall fuska med att rotera med ryggen. Så nu när du är lite uppvärmd så vill jag att du går bak och håller så långt bak du kan. Så långt dina stela muskler tillåter. Där har vi våran maxrörlighet vill du göra en till och se till att vi har värmt upp. Bra, räcker. Nu gör vi som så att jag kommer hålla kaffemuggen bakom dig och du skall bara nå kaffemuggen. Bra, jättebra och så kommer du tillbaka. Nå kaffemuggen. Bra. Nå kaffemuggen. Bra. Nå kaffemuggen och där hade vi ett par extra grader rörlighet till. Som sagt, detta lilla tricket handlar egentligen om att vi skall ge din hjärna rätt uppgift att jobba med. Och jag inser att det är väldigt lätt att ropa ut "Aah dom fuskar på video" och "Det är en massa placebo" och så vidare. Och jag har inget försvar mot det mer än att ni jättegärna får prova på egen hand. Så be en kompis om hjälp. Testa din axelrörlighet till exempel gå så långt bak dina muskler tillåter och sedan försöker du nå någonting bakom dig. Detta funkar uppenbarligen med resten av kroppen också men det är enklast att demonstrera med axeln så du kan prova detta med din höft eller med eventuella fotleder. Eller vad som helst som du tycker är stelt och se vad som funkar för dig. Känner du att du hade nytta av den här videon så får du jättegärna klicka på alla gilla och delaknappar och känner du någon som har väldigt stela muskler och bara stretchar och stretchar men inte kommer någonstans så får du jättegärna skicka den här filmen till dem så vi kan göra någonting åt det!

Missa inga övningar

* obligatorisk

Kommentera gärna:

Missa inga övningar

* obligatorisk

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln