Styrkelyftsrörlighet Sumoknäcirklar

Idag skall vi komma närmre skivstången när vi sumolyfter genom att jobba med lite knärörlighet.
Hej jag heter Carl! Lyftar, anatomi och neurologinörd. idag skall vi jobba med rörlighet för att komma närmre stången när vi sumomarkar. Vi har tidigare jobbat med rörlighet för höft och ljumskar. Men ibland så är det inte det som är det huvudsakliga problemet. Ibland så sitter problemet i knät. Det är det vi skall försöka göra någonting åt idag. Vi har tidigare gjort knärörlighet i form av bland annat att. Stå och ha knät pekandes rakt fram och rita cirklar såhär. Vi har också gjort en variant av det genom att vrida på foten inåt för att fokusera lite mer på utsidan av knät. Det hjälper kanonbra när man har problem med att hålla ut knäna när man knäböjer bland annat och det hjälper självklart våra sumomarklyft också. Men nu skall vi vara lite mer specifika för att jobba med just sumolyftet. Så uppenbarligen vill vi ju testa om vi  kommer nära stången före våra knäcirklar och sedan testar vi om vi får en förändring efter våra knäcirklar förhoppningsvis så får vi en förbättring och då vill vi fortsätta jobba med övningen i fråga. Så det vi skall göra idag det är att vi ställer oss ganska så bredbent. Jag röstar på att du kommer ut i någonting som påminner om din sumostans. Så jag kommer stå ganska så brett och ha mina fötter roterade ut. Härifrån väljer vi det knät vi skall börja jobba med. Så jag kommer jobba med mitt vänstra knä idag. Så jag tar och låser ut mitt knä. Sedan försöker jag glida och hålla knäskålen pekandes i samma vinkel när jag gör en cirkel. Så jag låser knät, försöker trycka knäskålen ut och sedan kommer jag fram över foten kommer in och sträcker på knät låser ut knät glider utåt. Håller knäskålen pekandes rakt fram när jag kommer fram över foten börjar glida inåt. Och sedan låser jag ut. Sedan vill jag göra ett par repetitioner på andra hållet också. Och när jag gjort mina repetitioner så tar jag och går ner och testar mitt sumomarklyft igen och ser om vi får någon förändring, förhoppningsvis till det bättre. Känner du att du hade nytta av den här videon. Så får du jättegärna klicka på alla gilla och delaknappar. Och känner du någon som har problem att komma nära stången när de sumomarkar. Så får du jättegärna skicka den här videon till dem. Så vi kan göra någonting åt det.

Fastnat i dina lyft?
Om du behöver individuell teknik- och rörlighetsträning är det bara att kontakta mig så gör vi något åt det.

Kommentera gärna:

Missa inga övningar

* obligatorisk

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln