Styrkelyftsrörlighet Hitta Quadriceps

Idag skall vi hitta lårmuskler!
Hej jag heter Carl! Lyftar, anatomi och neurologinörd. Idag skall vi prata om hur man hittar, stretchar och spänner lårmusklerna så mycket som möjligt. Och som i alla andra Hitta Muskeln videor som vi har gjort tidigare. Så kommer vi att börja med att lära oss hur muskeln ser ut. Ta muskeln till dess längsta läge för att dra ut den och sedan ta muskeln till dess kortaste läge och spänna ihop den. Och som vanligt vill vi ju veta om vi har nytta av den här övningen. Så jag röstar på att du innan du gör den här övningen testar någon form av lårdominant styrkeövning. Det kan vara dina knäböj, förslagsvis modell lite smalare. Det kan vara frontböj. Eventuellt bensparkar. Eller till och med din smalmark beroende på teknik. De främre lårmusklerna. De börjar här uppe ovanför höften och slutar nedanför knät. Så det är de här två punkterna vi kommer vara intresserade av. Och när vi gör våran stretchposition så behöver vi någon form av balanshjälp. Det första vi gör, det är att vi tar och tiltar vårat bäcken bakåt. Spänn magen och eventuellt lite i rumpan Sedan tar vi vårat knä och böjer på det och sedan sträcker vi bak och försöker nå så långt bak. Med foten som möjligt och ni som har sett min video om yttre fokus ni kan ju jättegärna tänka er att ni försöker nå strumpan mot väggen bakom er
Så ni inte tänker "aargh vad det drar en massa". Utan ni tänker "jag försöker nå så långt bak som möjligt". Det är stretchpositionen. Ganska likt spänna hamstringspositionen för övrigt. För att spänna musklerna så mycket som möjligt så gör vi precis tvärt om. Då tar vi och gör en bäckentilt åt andra hållet så det blir lite frivillig kalleankarumpa. Sträcker på knät. Lyfter höften ganska högt och sedan försöker vi dra ihop här emellan och spänna precis hela låret. Jag känner att jag har myglat lite på insidan så jag tar och fokuserar där. Och där fick jag bra kontakt så jag vill komma ut i stretchläge igen och sedan går jag in i spännläge igen. Med kalleankarumpa, rakt knä, lyfter på höften. Spänner! Och stretch. Så enkelt är det att hitta och spänna lårmusklerna. Jag tycker personligen denna är lite bättre än sittande lårcurls. Eller förlåt. Bensparksövningar det är för att vi inte har så många här inne och sedan är det också somså att den här frivilliga främre tippningen gör att vi kommer ännu närmre. Med de två fästenas punkter så att man kan spänna ännu hårdare. Känner du att du hade nytta av den här videon så får du jättegärna klicka på alla gilla och delaknappar och känner du någon som har superklena lårmuskler. Så får du jättegärna skicka den här videon till dem så vi kan göra någonting åt det

Fastnat i dina lyft?
Om du behöver individuell teknik- och rörlighetsträning är det bara att kontakta mig så gör vi något åt det.

Kommentera gärna:

Missa inga övningar

* obligatorisk

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln