Styrkelyftsåterhämtning Andningsvanor

I dag ska vi prata andningsvanor och återhämtning.
Hej jag heter Carl! Lyftar, anatomi och neurologinörd. I dag ska vi prata dina andningsvanor och din återhämtning. Andning är en vana i väldigt många fall och ibland så har den här vanan absolut ingenting att göra med de fysiologiska kraven som ställs på din kropp. Detta kan vi enkelt se bland annat när vi tittar på små barn när de först är ute och leker och springer omkring och har med största sannolikhet väldigt hög puls, men andas inte särskilt tungt. Sedan en timme senare när de följer med till gymmet och ska härma mamma och pappa när de tränar. Då börjar de andas tungt och stånkar och stönar gör en massa grimaser, trots att de rent tekniskt har ansträngt sig mycket mindre än när de var ute och lekte. Detta beteendet följer med ganska många upp i vuxen ålder. Det vi ska försöka göra idag är att ställa oss frågan "Behöver jag andas så här mycket som jag gör just nu?" De jag vill att du ska prova nästa träningspass. Detta är ingen hemmaövning tyvärr idag. Det att du gör ditt set, om det är ett fult-ös set eller bara någon kompletteringsträning bryr jag mig inte så mycket om. När du gjort ditt set så vill jag att du bara andas och försöker bara varva ned din andning så snabbt som möjligt och ställa dig frågan "Behöver jag andas särskit tungt just nu?". Med lite träning så bör du kunna komma ner från säg tio djupa, ansträngda andetag till kanske bara tre djupa, ansträngda andetag. När du har blivit bra på det så bör din arbetskapacitet gå upp ganska rejält för du spenderar mindre tid med att sitta och andas och berätta för din kropp att den är ansträngd, utan du kan helt enkelt gå på nästa set. Ju mer vi kan lyfta under kortare tid desto mer vikt kommer vi att kunna lägga på och då blir vi starkare och får mer muskler. Och det är vi ju alla! Känner du att du har nytta av den här videon så får du jättegärna klicka på alla gilla och delaknappar. Känner du någon som sitter och flåsar mellan varje set och du undrar "Behöver du verkligen det där?" Så får du jättegärna skicka den här videon till dem så vi kan göra något åt det.

Etiketter: andning återhämtning

Fastnat i dina lyft?
Om du behöver individuell teknik- och rörlighetsträning är det bara att kontakta mig så gör vi något åt det.

Kommentera gärna:

Missa inga övningar

* obligatorisk

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln