Styrkelyftsrörlighet Axelrörlighet för pullups

Idag ska vi prata pullups och ryggkontakt.
Hej jag heter Carl! Lyftar, anatomi och neurologinörd. Idag ska vi prata en vanlig teknisk detalj många har problem med i pullups och det är att de inte känner av antingen att de inte känner sina ryggmuskler eller att man känner att man jobbar väldigt mycket med sina armmuskler, axelmuskler och sina bröstmuskler när man gör sina pullups. Anledningen till att man ofta känner av sina främre muskler mer när man gör sina pullups. Det är att när man drar sig upp så istället för att dra ner skuldran och hålla skuldran nere så att man kan jobba lätt med sina lats är att man tappar skuldran och hamnar här någonstans. Då får dina bröstmuskler, axelmuskler och biceps ett fantastiskt arbetsläge medan dina ryggmuskler har lite svårare och göra sitt jobb. Jag har gjort filmer om hur du kan jobba på att få bättre kontakt i dina lats. Jag har gjort filmer på hur du kan förbättra din bröstryggsrörlighet. Det är i princip omöjligt...Eller omöjligt är ett starkt ord men det är väldigt svårt att få till ryggkontakt om man ser ut så här och drar i bröstryggen. Det första du behöver göra är att få fram din bröstrygg. Gå tillbaka och kolla på en av mina bröstryggsvideor för det och det andra är att kolla på min hitta lats video som jag gjorde för typ ett år sedan. Det sista man kan göra för att försöka förbättra sin förmåga att hitta sina ryggmuskler och hitta rätt position i dragläget ,det är helt enkelt berätta för din hjärna att det är okej att röra din axel i skuldra bak, bröstrygg fram position, så det är det vi ska göra idag. Självklart vill du testa om du har nytta av den här övningen så du gör ett par pullups så att du är varm har uppfattning om din kontakt eller så gör ett par latsdag om du inte riktigt klarar av att göra en full pullup. Eventuellt att du har en kompis hålla koll på dina axlar och skuldror och bakifrån. För att se om de åker upp under själva rörelsen. När du har gjort det så tar du och sträcker på dig, får fram din bröstrygg lite sedan tar du och gör ett låtsas latsdrag med en arm. Så du drar ner din skuldra, drar ner din axel ganska så långt bak. Håller skuldran nere. Härifrån så vill jag att du tar och börjar rita lite cirklar men bara din axel. Väldigt många har svårt med att göra, det är att hålla sin skuldra stilla här. De vet helt enkelt inte att de kan röra på sin axel i det här läget. Så det som ofta händer är att det blir en sådan här rörelse, och har du jättesvårt att få bort det beteendet. Så tar du din andra hand och lägger på din nacke och ditt nyckelben så att du känner om det börjar röra sig där. Jag vill att du gör en fyra fem repetitioner åt varje håll och försöker göra större och större cirkel längre och längre bak och ner så att du lär din hjärna. Att "Hej! Jag kan röra på min axel!" här nere och här bak. När du har gjort det så tar du och testar dina pullups igen och ser om du kan hålla din skuldra lite bättre på plats och börja hitta dina ryggmuskler när du gör övningen. Och känner att du har nytta av den här filmen så får du jättegärna skicka den till en kompis som har svårt att hitta sina ryggmuskler eller ser ut som Mr Burns när han eller hon gör sina på pullups så vi kan göra något åt det.

Fastnat i dina lyft?
Om du behöver individuell teknik- och rörlighetsträning är det bara att kontakta mig så gör vi något åt det.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln