Styrkelyftsrörlighet Hitta bakre axlar

Idag ska vi jobba på alla discobyggares antimuskel! Bakre delts.
Hej jag heter Carl! Lyftar, anatomi och neurologinörd. Idag ska vi lära oss att hitta våra bakre axelmuskler. De bakre axelmusklerna är super bra att ha för att hjälpa dig att hålla ditt överarmsben på plats, både när du bänkar och markar. De är också väldigt bra för att hjälpa dig att dra ner din arm när du bänkar. Självklart så är de väldigt bra att ha när du gör dina roddar. Det är inte helt ovanligt att man har jättebra förmåga att hitta kontakt med främre och mittdelen av sina axelmuskler, medans de bakre är lite svårare att lösa. Antagligen ganska mycket för att vi inte ser dem lika lätt som våra främre och mitt delar av muskeln. Så till min hjälp för att lösa det här behöver jag min vackra assistent Jacob. Och vi ska börja med att visa stretch positionen och sedan kommer vi och visa hur man spänner muskeln. Så om Jacob kommer här så ska vi börja med den här snyggt upprullade armen att jobba med. Och för att få stretchpositionen så tar man sin arm, roterar den in sträcker armen fram, framför kroppen och försöker hålla sin skuldra på samma plats eller till och med dra den lite bakåt. Typ som när vi bänkar och om du vrider lite på dig så visar jag härifrån. Så vi försöker ta den här punkten och den här punkten och dela på dem så mycket som möjligt. Som vanligt vi försöker stretcha ut muskeln så tänker vi utanför kroppen så vi låser skuldran och försöker vi nå med tummen mot väggen där borta till exempel. Istället för att fokusera "Åh fy vad det drar!" När vi har gjort strecken så tar vi och jobbar på spännings läget också. Då tar vi våran arm igen. Denna gång roterar vi ut. Och sedan tar vi armen in bakom koppen. Denna gången försöker vi få våran skuldra att nästan åka framåt och dra ihop de här två punkterna. Och Spänner och ganska så hårt. Jacob är bra på att lösa rörelsen och hitta hela muskeln. Han har lite träning att göra. Det räcker där. För att få riktigt bra spänn i muskeln. Så för att göra den här övningen flera repetitioner, så tar vi våran arm, sträcker den framför kroppen och roterar in. Håller skuldran på plats och sedan roterar vi ut och sträcker armen bak och försöker hålla skuldran nästan så den går framåt och den går vi fram. Tillbaka. Fram. Tillbaka. Och försöker hitta hela muskeln i första hand och i andra hand spänna den riktigt hårt. Vi vill ju självklart ha någon form av test för att veta om vi har nytta av övningen. Det allra bästa exemplet kan jag tycka det är att testa våran bänkpress och se hur lätt det är att packa våran axel. När vi till exempel rackar av eller börjar sänka vikten och det andra vi kan känna efter är "Hur bekväm känns min bottenposition?". Och om de blir bättre så vill du ju självklart fortsätta att öva på den här övningen tills du känner att du har superbra kontroll över muskeln och är ganska stark i den. Då kan du slänga den och börja göra någonting annat. Känner du att du hade nytta av den här videon så får du jättegärna klicka på alla gilla och delaknappar. Känner du någon med superbra främre delts, men total avsaknad av muskulatur på baksidan så får du jättegärna skicka den här videon till dom. Så vi kan göra något åt det.

Fastnat i dina lyft?
Om du behöver individuell teknik- och rörlighetsträning är det bara att kontakta mig så gör vi något åt det.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln