Styrkelyftsrörlighet Hitta Raka Bukmuskeln

Idag skall vi lära oss hur man egentligen gör situps genom att förbättra kontakten med våra raka magmuskler. Hej jag heter Carl! Lyftar, anatomi och neurologinörd. Idag ska vi förbättra våran situp teknik genom att hitta kontakten med hela raka bukmuskeln. Många när de gör situps de har en tendens att bara jobba med övre delen av fibrerna och gör sittups bara med bröstryggen och revbenen och andra sidan så är det ett gäng som gör sina situps med hjälp av sina höftlyftar muskler och drar sig upp genom att spänna dem istället för att använda hela raka bukmuskeln. Det är det vi skall försöka göra någonting åt idag. Anatomin för raka bukmuskeln. Den börjar här uppe uppe på våra revben, går rakt ner och den går ner och fäster en hand här nere på den lilla benbiten strax ovanför våra könsorgan. De två punkterna vi ska fokusera på och vi kommer börja med att ta dig till ett fullt stretch läge för att om du får kramp första gången du gör denna, så vill du veta hur du tar krampläget och sedan kommer vi dra ihop de här punkterna så mycket som möjligt för att lära dig spänna maximalt. För att få stretch läge börjar med och sträcka dig i övre ryggen. Sträck dig bak i nedre ryggen och sedan tar du och tippar ditt bäcken framåt så du får en rejäl Kalle Anka rumpa och sen lutar du dig så långt bak och försöker dela på magmusklerna helt enkelt. Det är stretchpositionen, ganska så enkelt. För att hitta spännet så tar du och böjer övre ryggen sedan tar och böjer nedre ryggen, tar ditt bäcken och tippar det bakåt så du drar ihop de här två punkterna. Sedan kan du ta och dra in magen lite och sedan börja dra ihop de här punkterna och spänn ganska så hårt. Och försöka hitta spänn längs med hela raka bukmuskeln. Som sagt de flesta har en tendens att bara använda övre delen av magmusklerna. Så försök inte bara fokusera på revben ner utan försök fokusera på bäcken upp och dra på det hållet också för om muskeln ska spänna maximalt så behöver den dra ihop båda ändarna för att verkligen få jobba stenhårt. Så känner du att du hade nytta av den här videon så får du jättegärna klicka på alla gilla och dela knappar. Har du någon som behöver hitta sina magmuskler eller gör väldigt skumma situps så får du jättegärna skicka den här videon till dem så vi kan göra något åt det.

Fastnat i dina lyft?
Om du behöver individuell teknik- och rörlighetsträning är det bara att kontakta mig så gör vi något åt det.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln