Styrkelyftsrörlighet Hitta Sneda bukmuskeln

I dag ska vi fixa våra sneda situps vårat buktryck och kanske fixa våran bänkbrygga genom att jobba med en muskel. Hej jag heter Carl! Lyftar Anatomi och neurologinörd. I dag ska vi förbättra kontakten med våra sneda muskler som är superbra att ha om du vill göra sneda sittups. Om du vill spänna musklerna för att få rejält tryck mot ditt bälte. Det är också väldigt bra att ha de rörliga om du vill kunna göra en bra brygga. Så sneda bukmusklerna dom börjar här uppe längs med våra revben och sedan så slutar dom längs med våran bäckenkam. Så vi har de här två punkterna att fokusera på idag. Så vi kommer att börja med att ta dig till ett superstretchigt läge och sedan kommer vi och sätta ihop de här två punkterna och spänna stenhårt för att förbättra kontakten. Du vill ju självklart veta om du har nytta av den här övningen, så du kan ju testa ditt buktryck i din böj. Du kan testa om du är rörlig i din brygga. Du kan också testa kontakten i dina bukmuskler. När du gör dina sneda eller antagligen också dina raka situps och se om musklerna är med och jobbar. Så för att få till en stretchig position i en sida i taget så tar vi och börjar med att göra en liten lätt Kalle Anka rumpa på den sidan vi vill jobba med. Lutar oss bak i ländryggen. Sedan lutar vi oss iväg i ländryggen. Sedan noterar vi bak på den sidan vi vill stretcha och efter det så tar vi ett andetag ner i magen på den sedan vi vill stretcha. Och försöker dra ut här emellan. Och när vi gör sådana här stretchiga rörelser så vill vi fokusera utanför kroppen så har jag tänkte mig att jag tog mitt bäcken och försökte nå det bak mot väggen. Att jag tog min axel och försökte nå den ner i golvet snett bakom mig, istället för att tänka att det drar en massa är i mina bukmuskler. Efter det så vill vi spänna muskeln stenhårt. Så vi vänder på rörelsen, så nu stoppar vi svansen mellan benen. Jag föredrar och lyfta lite på mitt ben. Lyfter upp bäckenet på den sidan. Rundar ryggen framåt. Lutar oss mot den sidan vi vill jobba med. Och sedan roterar vi axeln in mot den sidan vi vill spänna. Dra in magen lite och sedan spänner vi stenhårt och försöker hitta hela muskeln som går här emellan. Håller ganska hårt. Försöker att inte få total kramp första repetitionen. För en gångs skull klarade jag mig utan det. Så ta och testa och gör den här övningen på en sida. Och sedan gör ditt återtest med dina lyft och sedan testar och göra den här övningen på andra sidan och se om det är någon sida du har mer nytta av. Uppenbarligen vill du göra lite fler repetitioner, eller kanske bara jobba på den sidan ett par veckor tills du har börjat jämna ut dig så att bli jämn stark och jämnrörlig. Känner du att du hade nytta av den här videon så får jättegärna skicka den till en kompis eller klicka på gilla och dela knapparna så att vi kan sprida ordet och hjälpa folk som har klena bukmuskler.

Fastnat i dina lyft?
Om du behöver individuell teknik- och rörlighetsträning är det bara att kontakta mig så gör vi något åt det.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln