Carl Raask - personlig tränare i Halmstad

Jag har världens bästa jobb!

Om vi bortser från de uppenbara fördelarna (Bekväma arbetskläder som shorts och tshirt) så spenderar jag varje dag med att inspirera människor att ta sig till, och förbi milstolpar de inte visste att de kunde, göra bättre livsstilsval och göra skillnad. Att höra en person berätta om hur dennes hela liv förändrats till det bättre tack vare lärandet i gymmet är vad som får mig att gå upp ur sängen varje dag.

Filosofi

Jag är av åsikten att träningsvärlden har gjort en felaktig sväng någonstans på vägen. Vi har börjat fira träningspass som får en att vilja spy i stället för att ta en progressiv, säker taktik där fokus faktiskt ligger på att bli bättre. Vi har värderat form över funktion ”Se ut som Tarzan, prestera som Jane”.
För mig är förmågan att röra sig viktigare än muskler. 
De två viktigaste faktorerna för att uppnå nästan alla träningsmål är att bli rörligare och starkare. Efterhand som dessa kvalitéer blir bättre, blir allt annat mycket lättare. Alla andra mål uppnås av bara farten.
I mina ögon är du inte strandredo om du har ett sexpack. Du är strandredo om du kan sprinta på stranden, sätta dig ned i en knäböj och leka i sanden med ett barn och kunna simma i havet utan begränsningar.

Och kan du inte simma nu så vill jag ge dig de bästa förutsättningarna att lära dig hur man gör det.

Om du råkar få sexpacket på vägen är det bara en trevlig bonus.

För ökad styrka använder jag mig av det jag är bra på:
Grundläggande kroppsviktsövningar.
De klassiska långsamma skivstångslyften.
Kettlebells.

För rörlighet använder jag mig av neurologiskt baserade rörlighetsövningar. Det är väldigt viktigt att se till att du svarar bra på dem och just du har nytta av dem. Det kan krävas lite grävande men du kan förvänta dig dramatiska effekter när vi prickar rätt. 99% av dem kan du göra på egen hand, flera gånger om dagen.

Vad jag gör

Se mig som perfekta komplementet till läkare, sjukgymnast, naprapat och kiropraktor. Har du besökt någon av nämnda men inte blivit helt fri från skadan tar jag vid och hjälper dig med rätt form av träning för att nå sista biten till mål.

Att ha mål är viktigt. Det ger riktning och fokus för din energi. Har du inget mål, vilket jag hoppas du har, så tar vi tillsammans reda på vad de är och börjar jobba därifrån. Det är minst lika viktigt att veta var du är just nu. Därför kommer det första tillfället läggas på att ta reda på det.

Det är här nånstans jag kan ge rekommendationer om hur ofta och hur länge du bör träna eller om du kanske till och med borde låta bli att träna och gå till någon som är bättre lämpad för just dina förutsättningar.

Under träningstiden kommer jag alltid svara på telefonsamtal, mail SMS och på Facebook om jag kan. Allt för att hjälpa dig.

Jag är här för att göra dig starkare, rörligare och meja ner eventuella problem som uppstår på vägen. Det handlar inte om att betala pengar för att jag skall stå och heja på dig att du ska jobba hårdare, det är kanske 2% av träningen.

Kettlebell

Lär dig de effektivaste kettlebelövningarna som gör dig starkare, snabbare, rörligare och uthålligare på kort tid! Få insikt i hur kettlebelllyften förbättrar dina andra lyft i gymmet och gör dig bättre förberedd på alla krav livet ställer på dig. Bemästra förmågan att lyfta tyngre, snabbare och säkrare genom att andas korrekt och skapa balans mellan anspänning och avslappning i kroppen.

Fyll din verktygslåda med övningar för snabbare inlärning och resultat.

Kontakta mig för mer information och tidsbokning för utbildning i kettlebell.

Skivstång

Trött på att använda massvis av maskiner för att gå igenom varje muskelgrupp i din träning?

Spara tid genom att lära dig ”De tre stora”, knäböj, bänkpress och marklyft, som tränar nästan hela kroppen på bara tre övningar.

Vi kommer gå igenom varför man bör träna maxstyrka, grundläggande tävlingsregler i sporten styrkelyft och en hel del teknik för att lära dig utnyttja hela kroppens kapacitet i tunga lyft. Om du inte vet vad du ska träna för, träna för att bli starkare. Då blir din kapacitet till allt annat större.
Det finns få verktyg som är lika bra på att träna upp maxstyrka som skivstången

Kontakta mig för mer information och tidsbokning för utbildning i skivstång.

Diplom & utbildningar