Referenser

Lisa Svensson

För fem år sen hamnade jag och min häst i en olycka där jag fick hela hästen över mig och skadades. Efter det har jag gått hos olika sjukgymnaster kombinerat med flera naprapatbesök i månaden för att minska smärtan i kroppen, till sist gav sjukgymnasterna upp och meddelade att de inte kunde göra mer.

När jag tog kontakt med Carl kändes som ett sista försök innan jag gav upp och accepterade att leva med smärtan i kroppen. Förut kände jag ofta att min kropp inte hängde samman och att mina olika kroppsdelar inte alltid kommunicerade med varandra, smärtan begränsade mig. 

Mina två största problem har varit min ena fot och mina handleder som har strulat. Efter bara två träningstimmar med Carl klev jag för första gången upp på morgonen och kunde stödja på min fot! Snart märkte jag även skillnaden i ridningen, efter att ha kämpat med min snedhet kunde jag nu centrera mig i sadeln på ett helt annat sätt och inverkan på hästen blev mer precis. Carl har sett små detaljer som blir otroligt viktiga i sadeln, allt från hur jag har foten i stigbygeln till hur jag använder synen.
Vad som har varit väldigt skönt för mig är att Carl alltid har anpassat träningen till min dagsform, dåliga dagar har vi fokuserat på att minska smärtan och bra dagar har han pushat mig att våga utmana mig själv och prova nya grejer. Vem hade någonsin trott att jag skulle testa styrkelyft?! Numera känns min kropp som en helhet, den känns stark och jag kan använda den på vilket sätt jag vill. Känslan när man har sin första smärtfria dag på fem år är oslagbar, nu har jag den känslan varje dag. 

Jakob Steneteg

Jag spelar bordtennis i Halmstad BTK. Där spelar jag i division 1 (tredje högsta serien i Sverige). Jag började träna med Carl Raask i januari 2012. Vi fokuserade mycket på styrka i bålen, rörlighet och även explosivitets träning.
Det tog inte lång stund innan undertecknad började märka resultat av detta tillskott till min vanliga träning. Framförallt höjde jag min lägsta nivå i mitt spel. Detta p.g.a. att när jag blev stabilare och mer rörlig så kunde jag behålla rätt position längre i varje spelad boll. Det som oftast gör att man förlorar en boll i bordtennis är att man kommer fel till bollen. Har man då kommit fel en gång så kommer man oftast ännu mer fel till nästa slag. Tills man till slut förlorar bollen. Men med hjälp av styrketräningen med Carl så orkade jag stå emot påfrestningarna från förflyttningarna bättre. Därav kom jag rätt till bollarna oftare och missade då mindre vilket höjde min lägsta nivå avsevärt.
Det i sin tur gjorde att jag presterade bättre ute på tävlingar och i seriespelet.
Explosiviteten är även den väldigt viktig i bordtennisen då om man kan ta bollen tidigt sätter stor press på motståndaren, kan möjligtvis nå bollar som kommer väldigt långt bort som man inte hann innan.
Troligen viktigast av allt dock är att det är skadeförebyggande. Bordtennis är en sport där slitskador är allra vanligast. Därför är det av yttersta vikt att man styrketränar korrekt (hjälpte Carl mig mycket med!) och bygger muskler som klarar av de repetitiva rörelser som existerar inom pingisen.
Carl Raask är en oerhört duktig, kompetent och engagerad tränare och jag rekommenderar alla att träna med honom!

Svenska styrkelyftförbundet-Utvecklingslandslaget

Carl är Rörlighets- och Prehabansvarig för utvecklingslandslaget i styrkelyft tillsammans med Jacob.
Att med ett fåtal individuella rörlighetsövningar kapa flera centimeter av din lyftväg gör mycket när du redan är en bänkpressare av världsklass.

Lena Ekman

Vid 10 tillfällen har jag anlitat Carl Rask som personlig tränare. Jag blev rekommenderad honom efter att en tidigare tränare, jag anlitat, hade fått mig att utföra rörelser, som inte var bra för min rygg.
Jag är mycket nöjd, med den träning Carl lagt upp för mig och det resultat vi nått. Jag har fullt förtroende för honom och det kändes tryggt, att han hade en gedigen utbildning i ryggen – ”Biomedicinprogrammet – inriktning fysisk träning”. Att känna till kroppens anatomi är en förutsättning, för att man ska lyckas som personlig tränare. Carl är en positiv och trevlig person, vilket är bra, när man har ett sådant utåtriktat arbete.
Jag vill varmt rekommendera honom som personlig tränare.

Gabriel Spångfors, Naprapat

Jag gillar verkligen Carls sätt att arbeta, han letar upp dysfunktioner i kroppen som andra inte ser. Samt ger hemläxa till klienten för att öka mobiliteten i vävnad och leder och tränar personens styrka på ett mycket bra sätt. Jag skickar så många patienter jag kan till Carl. För mig är behandlingen på bänken bara hälften av vad som behövs.
Alla behöver röra på sig och träna upp sin styrka och det är med starkt förtroende som jag har valt att skicka vidare mina patienter till honom.

Isak Frindberg

Mina mål var från början att tappa kroppsfett och bibehålla muskelmassa. Efter ca 2 månaders deff bestämde jag att det var dags att ta en paus ifrån det. Inte pga att jag inte fick några resultat men jag kände att "nu har jag testat på detta och vet hur det är”. Jag har även lärt mig mkt inom kost för att kunna utföra detta själv senare.
Jag vägde ca 86 när vi började och slutade på ca 80 kg. På före och efter bilder kunde man se en markant skilland enligt mig själv.
Jag hade också en skadad rygg som vi fick arbeta oss runt. Det är en nerv som ligger i kläm i ryggen vilket gör att jag har en strålande smärta ner i baksida lår. Men med hjälp av Carl har vi lyckatss få fram ett bra styrketräningsprogram som inte belastar min rygg, vilket i sin tur inte gör att jag inte får ont när jag tränar. Träning är något jag älskar och det är mitt största intresse. Det är extremt skönt att kunna träna även fast man har en skada. Just nu ligger fokus främst på att bygga muskler så jag äter som en galning ca 3500 kcal /dag om inte mer. Fått sjukt mkt hjälp och lärt mig mkt ty for everything Carl ;D

Cecilia Spångfors

Måste bara ge bort ett TACK till Carl Raask för hjälpen med mina knäböj!! Nu när jag har gjort mina övningar jag fick av honom har jag blivit oerhört mycket bättre! Coolt!

Pauline Swahn

Personlig träning var väl inget jag själv hade funderat över att ta hjälp utan körde på med mina gruppträningspass tills jag fick en present av min man, PT-timmar ihop med Carl Raask på Actic.
Vi gjorde en noggran analys om mig och mina mål. Jag fick besvara en enkät med massa frågor och vi gick igenom allt från rörlighet i kroppen till att föra mat- och aktivitetsdagbok under ett par dagar.
Allt detta för att Carl Skulle kunna planera mitt upplägg baserat utifrån mina behov och förutsättningar.

Carl har introducerat foamrollern för mig som numera alltid ingår i min uppvärmning. Jag har haft en stel bröstrygg som vi arbetat med en hel del och också lagt mycket fokus på tekniken  de olika övningar jag har gjort och därmed kunnat öka vikten succecivt. Vi har talat en hel del om mat där jag fått tips och recept i olika varianter och till och med hemläxa. Att förändra kosten till mer näringsrik och mättsam har lärt mig mer vad jag bör äta och försöka undvika i den mån som går.

Vi har träffats 2ggr i veckan under en längre tid och det har varit fantastiskt roligt då Carl är en underbart positiv och entusiastisk människa som både kan mycket och vill lära. Genom att peppa mig och ge mig styrka har jag klarat mer än vad jag själv trott var möjligt. Jag känner mig både starkare och sundare och detta påverkar såklart min vardag på ett positivt sätt. Jag kommer nu under en tid att träna på egen hand men mina förhoppningar är att kunna fortsätta med mina träningsmål senare tilsammans med Carl.

Jag vill varmt rekommendera Carl som personlig tränare då han har och ger allt man behöver för att Lyckas!

Conchi Gonzalez

När jag först kom till Carl kunde jag inte gå en promenad på mer än 10 min innan det börja värka i höfterna. Jag hade också väldigt ont i axlar och rygg och var nästan konstant spänd.
Carl tog en sak i taget och efter kort tid kunde jag åter gå långa promenader.
Nu är även axlarna och rygg betydligt mer avslappnade, jag känner skillnad på när jag är spänd eller inte och kan rätta till saker själv. Jag börjar också lära mig att använda "rätt" muskler istället för att spänna mig.
Carl har ett avslappnatt och roligt sätt som gör att träningen känns enkelt . Dessutom blir jag enormt motiverad att träna när jag ser vilken skillnad det gör att ha en kropp som är med mig istället för mot mig.
Jag rekommenderar Carl till alla mina vänner och bekanta som pratar om att de har krämpor och som inte får ut vad de behöver av sin träning.
Carl säger att det nog ska bli en tyngdlyfterska av mig en vacker dag, det tycker jag låter roligt. Tänk om jag blir det...

Monica Österblad

Guldmedalj till Carl
Jag är 58 år och har sedan 2010 levt med ständig värk i höft, ben och fötter. Jag har fått olika diagnoser, medicinerat och varit hos sjukgymnaster. Efter 3 år fick jag till slut hjälp och kände att nu äntligen kan jag börja röra på mig igen, något jag verkligen längtat efter. Men då insåg jag att det inte längre fanns några muskler kvar som fungerade. Att resa mig från soffan eller gå uppför en trappa var svårt att försöka gå mer än 2 km var en omöjlighet. Genom min dotter fick jag kontakt med Carl. Från första stund ingav han mig förtroende genom sin gedigna kunskap och noggrannhet kombinerat med en stor portion humor. Han förklarade och visade mig hur jag skulle utföra de olika övningarna och hur kroppen fungerar i olika positioner. Han gav mig hemläxa som jag skulle göra varje dag, han lotsade mig fram med stort tålamod från ingen balans och tämligen orörlig till att nu ett par månader senare kunna njuta av att vardagen fungera mycket bättre för mig. Tack Carl du är en fantastiskt bra personlig tränare och jag hoppas att fler i min ålder skall hitta fram till dig.