Styrkelyftsåterhämtning Andningsvanor
I dag ska vi prata andningsvanor och återhämtning.
Hej jag heter Carl! Lyftar, anatomi och neurologinörd. I dag ska vi prata dina andningsvanor och din återhämtning. Andning är en vana i väldigt många fall och ibland så har den här vanan absolut ingenting att göra med de fysiologiska kraven som ställs på din kropp. Detta kan vi enkelt se bland annat när vi tittar på små barn när de först är ute och leker och springer omkring och har med största sannolikhet väldigt hög puls, men andas inte särskilt tungt. Sedan en timme senare när de följer med till gymmet och ska härma mamma och pappa när de tränar. Då börjar de andas tungt och stånkar och stönar gör en massa grimaser, trots att de rent tekniskt har ansträngt sig mycket mindre än när de var ute och lekte. Detta beteendet följer med ganska många upp i vuxen ålder. Det vi ska försöka göra idag är att ställa oss frågan "Behöver jag andas så här mycket som jag gör just nu?" De jag vill att du ska prova nästa träningspass. Detta är ingen hemmaövning tyvärr idag. Det att du gör ditt set, om det är ett fult-ös set eller bara någon kompletteringsträning bryr jag mig inte så mycket om. När du gjort ditt set så vill jag att du bara andas och försöker bara varva ned din andning så snabbt som möjligt och ställa dig frågan "Behöver jag andas särskit tungt just nu?". Med lite träning så bör du kunna komma ner från säg tio djupa, ansträngda andetag till kanske bara tre djupa, ansträngda andetag. När du har blivit bra på det så bör din arbetskapacitet gå upp ganska rejält för du spenderar mindre tid med att sitta och andas och berätta för din kropp att den är ansträngd, utan du kan helt enkelt gå på nästa set. Ju mer vi kan lyfta under kortare tid desto mer vikt kommer vi att kunna lägga på och då blir vi starkare och får mer muskler. Och det är vi ju alla! Känner du att du har nytta av den här videon så får du jättegärna klicka på alla gilla och delaknappar. Känner du någon som sitter och flåsar mellan varje set och du undrar "Behöver du verkligen det där?" Så får du jättegärna skicka den här videon till dem så vi kan göra något åt det.
Fastnat i dina lyft?
Om du behöver individuell teknik- och rörlighetsträning är det bara att kontakta mig så gör vi något åt det.
Kommentera gärna:
Senaste inlägg
Senaste kommentarer
-
Maria Hassel » Styrkelyftsrörlighet: Diafragman: ”Hej Gör denna övning samt några till för att bli av med vad jag tror är ett diaf..”
-
Niklas » Styrkelyftsrörlighet: Mediannerven: ”Hej Carl! Viktigt att veta att det inte går att stretcha en nerv för att göra de..”
-
Jessica » Smärtteori Hothinken: ”Intressant läsning! Jag lever lite som i en bubbla nu och börjat fundera på min ..”
-
Anette » Jag flyttar till Stockholm: ”Stort tack för all hjälp jag fått utav dig. Hoppas du/ni kommer och hejar på mig..”
-
Maria » Jag flyttar till Stockholm: ”Massa kärlek tillbaka!! Och tack!”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
rotation raka bukmuskeln nördar tunga triceps tibialisnerven snsf föreläsning femoralis bordtennis traps syn idrott halsmuskler övre traps workshops vader muskelspänn ljumskar smärtteori fingrar balans hamstrings återhämtning rygg avsiktlig träning sumomark höft kost rehab nervglidning motorik hitta muskeln axlar marklyft vetenskap styrka bänkpress halmstad rörlighet styrkelyft träning personlig träning träningslära rkc kettlebell knäböj skuldran andning nervsystem smärta andningsmuskler skador knä löpning biceps nutrition grepp armbåge crossfit hand stretching tjejer bänkbrygga diastas fotled graviditet sneda bukmuskeln lårmuskler magmuskler mediannerv vestibulära systemet pullups hypertrofi. muskelbygge lårnerv mammamage borlänge nervstretch ögon gate control